1. října 2016 • 09:55

Hokejoví fanoušci se dočkají brzy. Světový pohár bude už v roce 2020

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejoví fanoušci nebudou muset na Světový pohár čekat dalších dvanáct let. Zástupce komisionáře NHL Bill Daly a výkonný ředitel hráčské asociace NHLPA Don Fehr potvrdili agentuře AP, že očekávají další turnaj světových hokejových hvězd v roce 2020.



Na rozdíl od velmi nejisté účasti nejlepších hráčů na zimních olympijských hrách v Koreji v roce 2018 nehrozí v případě Světového poháru kolize s programem NHL. Předsezonní zářijový termín klubům nevadí, problémem může být jen menší divácký zájem.

V hokejem poblázněném Torontu nebyla letos utkání Světového poháru zdaleka vyprodaná a ani k televizním obrazovkám ve Spojených státech hokej nepřilákal tolik diváků, kolik organizátoři očekávali. První finále mezi Kanadou a evropským výběrem sledovalo jen necelého půl milionu Američanů, při druhém klesl zájem pod tři sta tisíc.

Sledovanosti určitě nepomohlo, že oba americké týmy vypadly už ve skupinách. V Kanadě byl zájem výrazně vyšší, při druhém finále překročil dva miliony diváků. Daly prohlásil, že naučit americké fanoušky dívat se na hokej v netradičním termínu je velká výzva.

Světový pohár se letos hrál potřetí po letech 1996 a 2004.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud