8. listopadu 2015 • 16:39

Taky nejsme špatní, těšilo Kováře. Podle Vůjtka si sednul systém

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí zápas, první dva body. Čeští hokejisté zakončili úvodní turnaj Euro Hockey Tour nejlepším výkonem a s Ruskem urvali výhru v samostatných nájezdech 4:3. A i když to nestačilo na odlepení z posledního místa, mohli být spokojení. „Myslím si, že jsme turnaj zakončili velice dobře,“ oddechl si po první výhře i kouč Vladimír Vůjtek.



„Mám radost, že jsme na závěr turnaje vyhráli. Odjet bez bodu z prvního turnaje, který jsme absolvovali, by bylo nepříjemné,“ uvědomoval si kouč Vůjtek. „Hlavně jsem rád, že výkon měl stoupající úroveň a zápas od zápasu jsme se lepšili. Kluci pochopili, co chceme hrát. Chyb bylo stále méně a méně,“ těšilo zkušeného trenéra.

„Problémem jsou fauly v útočné třetině, to musíme odstranit. Jinak systém hry, který chceme hrát, klukům sednul a pro budoucnost by to mohlo být lepší a lepší," doufá Vůjtek.

Skupinka českých fanoušků v Hartwall Areně při zápase s Ruskem
Skupinka českých fanoušků v Hartwall Areně při zápase s Ruskem

„Na turnaji jsme skončili poslední, ale od výkonů v sobotním a nedělním zápase se můžeme odrazit do dalšího turnaje,“ potěšilo i střelce rozhodujícího nájezdu Jana Kováře. „Od trenérů jsme dostali hodně informací, jak hrát, a postupně si to sedlo. Jsem rád, že jsme turnaj zakončili vítězstvím a budeme z toho mít pozitivnější dojem,“ vyprávěl útočník ruského Magnitogorsku.

Na nájezdy si prý Češi v duelu s Ruskem věřili. „Vláďa Sobotka v nich dává góly, tady se dařilo Milanu Gulašovi, takže jsme věřili, že můžeme vyhrát. Taky nejsme špatní hokejisté,“ má jasno Kovář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud