22. července 2009 • 19:19

Liberecký Kalous: Další posily už nehledáme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pod vedením nového kouče Jiřího Kalouse načali v pondělí liberečtí hokejisté část přípravy na ledě, po níž bude následovat zářijový start extraligy. K týmu se připojili i zkušený útočník Petr Nedvěd a finský brankář Tero Leinonen.



Ti do té doby trénovali individuálně.

Na ledové ploše tak byl kompletní kádr 26 hráčů, s nimiž trenéři počítají pro nejvyšší soutěž. Trenér Kalous odešel po dlouhých 14 letech ze Slavie, kde se právě na náplni tréninkového procesu výrazně podílel.

"V Liberci je celkově zázemí na vynikající úrovni," pochvaloval si Kalous. Jeho noví svěřenci prošli náročným obdobím bez větších komplikací.

"Absolvovali jsme standardní letní přípravu. Limitovalo nás trochu jen to, že tu byl velký počet hráčů, kteří byli na různých operacích, ale i oni se do přípravy postupně zapojili," uvedl Kalous, který ještě ve Slavii trénink různě zpestřoval.

"Doufám, že to bylo dost pestré. Kluci si samozřejmě hodně hrábli, ale věřím, že jim to rychle uteklo," dodal. V současnosti klub nikoho navíc netestuje a připravuje se na sezonu se stávajícím kádrem.

"Nikoho nezkoušíme. Jsme v přípravě s kompletním kádrem, s nímž počítám pro mistrovská utkání. V hokeji člověk nikdy neví, co přijde, ale žádné velké změny nepředpokládám," uzavřel Kalous.

Přípravné zápasy zahájí Bílí Tygři v poslední červencový den utkáním proti Litvínovu, které se odehraje v Děčíně. V Tipsport Cupu změří síly s mistrem extraligy Karlovými Vary, Litvínovem, Ústím nad Labem a Mladou Boleslaví.

Velkou prověrkou bude start na turnaji Summer Ice Hockey ve švýcarské Basileji, kde Liberec v základní skupině narazí na Davos a ruský Petrohrad. Generálkou na extraligu by měl být 1. září duel s Litvínovem.

Program přípravných zápasů:
pátek 31. července: Litvínov - Liberec (17:30, Děčín),
úterý 4. srpna: Karlovy Vary - Liberec (18:00, Tipsport Cup),
pátek 7. srpna: Litvínov - Liberec (17:30, Tipsport Cup),
úterý 11. srpna: Liberec - Ústí nad Labem (17:00, Tipsport Cup),
pátek 14. srpna: Liberec - Mladá Boleslav (17:00, Tipsport Cup),
úterý 18. srpna: Biel - Liberec (19:45, hraje se v Bielu),
středa 19. srpna: Davos - Liberec (20:30, Summer Ice Hockey v Basileji), pátek 21. srpna: Petrohrad - Liberec (17:15, Summer Ice Hockey v Basileji), čtvrtek 27. srpna: Benátky nad Jizerou - Liberec (18:00),
úterý 1. září: Liberec - Litvínov (17:00).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud