12. března 2010 • 15:10

Šulc odstoupil z vedení disciplinární komise

Autor: spo, čtk
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stanislav Šulc už není šéfem extraligové disciplinární komise. Po kritice, která se na něj snesla poté, co potrestal libereckého Bartoviče pouze trestem na jedniný zápas, sám rezignoval.



Šulc rozeslal po po poledni klubům zprávu o své okamžité rezignaci. Novým šéfem disciplinární komise by se měl stát Karel Holý.

"Důvodem je současná situace, kdy nejen že se další kluby snaží vytvořit tlak na další zainteresované cestou médií, ale nově i skutečnost, že věcná diskuse nad některými rozhodnutím přechází v osobní napadání a urážení," uvedl Šulc v dopise adresovaném prezidentovi Asociace profesionálních klubů (APK) Jaroslavu Vlasákovi.

Na mysli měl zejména brankáře Pardubic Dominika Haška a spolukomentátora České televize a někdejšího hráče Kladna Josefa Zajíce. Hašek na Šulcovu adresu v deníku Sport prohlásil, že "kdyby Standa Šulc přišel do pardubické kabiny, hodili bychom na něj deku a všichni ho seřezali".

Chtěli jsme Šulcovi nařezat, říká Hašek »

Situace mezi disciplinárkou a kluby se vyhrotila po úterním duelu Liberce s Českými Budějovicemi, kdy útočník Bartovič šlápl Tůmovi bruslí na nohu a vyřadil ho do konce sezony ze hry. Komise zpětně Bartoviče potrestala jednozápasovým trestem, což však bylo nejen podle Českobudějovických málo.

S kritikou disciplinárky přišel i Litvínov, který požaduje přísnější trest pro útočníka Slavie Tomáše Kůrku. Ten ve čtvrtečním duelu vrazil na hrazení obránce Karla Pilaře a dostal trest na pět minut plus do konce utkání, ale dnes může v dalším utkání hrát.

Dopis Šulce prezidentovi APK Jaroslavu Vlasákovi:

Vážený pane prezidente,

obracím se na Vás, abych Vás informoval o svém nezvratném rozhodnutí s okamžitou platností rezignovat na další působení v disciplinární komisi APK.

Důvodem je současná situace, kdy nejen že se další kluby snaží vytvořit tlak na další zainteresované cestou médií, ale nově i skutečnost, že věcná diskuse nad některými rozhodnutím přechází v osobní napadání a urážení (p. Zajíc – ČT, p. Hašek – Sport).

Po dohodě s dalšími členy disciplinární komise mohu sdělit, že sezónu dokončí zbývající členové komise s tím, že odpovědnost za její činnost přebírá p. Karel Holý.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud