12. března 2010 • 21:39

Přestřelku v Budějovicích rozhodly až nájezdy

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec vedl v Budějovicích 3:1 a 5:2, přesto nedokázal ukončit tuhle sérii předkola play off. Domácí tým předvedl velký obrat a drtivou silou v poslední třetině se domohl vyrovnání.



Triumfální večer pak dovršily úspěšné penalty Pletky a Veselého, domácí vyhráli 6:5 na nájezdy. Tygrům nepomohl ani návrat potrestaného Bartoviče do sestavy. Rozhodující duel se hraje v neděli (18.10) v Liberci.

Utkání odstartovalo diváckou sledovačkou libereckého Milana Bartoviče. Když byl u puku, publikum bučelo, čímž dalo najevo nespokojenost s jeho zákeřným zákrokem na obránce Tůmu ze druhého duelu série. Slovenský útočník se vrátil po jednozápasovém trestu do sestavy a snažil se pomoci Tygrům do čtvrtfinále. Marně.

Vstřelil sice branku, ale to bylo málo. Navíc se v průběhu zápasu vytratil ze sestavy, kulhajíc odešel do šatny. „Všechno je v pořádku. Nic mi není,“ tvrdil však po prohraném duelu. Liberecký klub si postěžoval na mediální hon na svého elitního útočníka. A po nervózním závěru předešlého duelu se dala očekávat odplata pro Bartoviče i na ledě. Nic takového se však nekonalo.

Liberecký brankář Marek PincFoto Pavel Mazáč (Sport)


„Upozorňoval jsem hráče hlavně na to, aby hráli hokej a soustředili se na svou hru. Každé případné vyloučení je výhra pro soupeře,“ svěřil se František Výborný, kouč Mountfieldu.

„Ničeho ze strany budějovických hráčů jsem se nebál. Když se něco takového děje, musíte být připravený. Ale já jsem byl v pohodě, soustředil jsem se hlavně sám na sebe. Ani jsem nevnímal, že by na mě někdo bučel,“ řekl Bartovič, který musel se svými spoluhráči zatnout zuby po parádním obratu soupeře a porážce na nájezdy.

„Něco takového se nám může stát v základní části, ale ne v play off. Hodně to bolí,“ komentoval ztrátu třígólového vedení Václav Nedorost. Budějovice působily živějším dojmem a neustále se tlačily do útoku. Liberec se naopak soustředil na brejky. Ve druhé třetině sice Tygři vystřelili jen sedmkrát na branku, ale dali z toho tři góly. Pak však začal koncert domácích.

„Důležitým momentem bylo to, že jsme se nechali vyloučit za vyhození puku na konci druhé třetiny a Budějovice snížily na rozdíl dvou branek. Ve třetí třetině nás pak přehrály,“ přiznal Jikří Kalous, kouč poražených.

„V poslední třetině jsme se snad nedostali ani jednou za červenou čáru,“ kroutil hlavou Nedorost. Tak hrozné to ze strany Tygrů nebylo, ale budějovický tlak byl opravdu enormní. „Byl to klasický vývoj situace. Soupeři hrozilo, že pro něj skončí sezona, takže neměli co ztratit. Zatlačili nás a povedlo se jim srovnat,“ poznamenal Pavel Kašpařík, nejlepší hráč hostí.

Pod poslední dvě budějovické branky se podepsal Marek Pinc. Trefě na 4:5 předcházelo nedůrazné pokrytí kotouče ze strany libereckého gólmana a Gřegořek uklidil puk do odkryté klece. Gulašovo nahození zpoza branky si v 56. minutě srazil společně s jedním ze spoluhráčů za svá záda sám.

„Stačilo nám udržet o pět minut déle dvougólové vedení a už by se jim začal krátit čas, byli by nervózní,“ zamyslel se Kašpařík. Jenže hosté se v budějovickém papiňáku udusili, v prodloužení se výraznější šance neurodila, a tak rozhodovaly nájezdy. V nich byli úspěšní domácí Pletka a Veselý, kdežto Nedorost s Nedvědem si na Turka nepřišli. Dvě úspěšné penalty proti střídajícímu Leinenovi dotlačily sérii do rozhodujícího pátého utkání.

Bartovič, který se do sestavy vrátil po jednozápasovém distancu, oslavuje svou branku
Bartovič, který se do sestavy vrátil po jednozápasovém distancu, oslavuje svou branku


Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 6:5 po sam. nájezdech
(1:2, 2:3, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Vak (Veselý), 28. Pletka (Veselý), 39. Melichárek (Snopek, Gulaš), 46. Gřegořek (Gulaš, Sailer), 56. Gulaš, rozhodující sam. nájezd Pletka - 1. Podkonický, 17. Nedorost (Klimenta), 22. Bartovič (Matějovský, Podkonický), 30. Špaček, 37. Víšek (Špaček, Kašpařík).
Proměněné nájezdy: Pletka, Veselý (oba České Budějovice). Neproměněné nájezdy: Nedorost, Nedvěd (oba Liberec).
Rozhodčí: Minář, Hradil - Bláha, Kostka.
Vyloučení: 4:7, navíc Mikeska (České Budějovice) 10 min. Využití: 2:1.
Diváci: 4936. Stav série: 2:2.

České Budějovice: Turek - Ptáček, Macháček, Snopek, Gřegořek, L. Poživil, Melichar, Kotaška - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Veselý, Vak, Pletka - M. Hudec, Šimánek, Melichárek - Micka, Sailer, Kotrla.

Liberec: Pinc (na nájezdy Leinonen) - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Jareš, Rýgl, Derner, Holub - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Plodek, Kašpařík, Víšek - Ondřej, Blatný, Špaček - Kica.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud