14. března 2010 • 20:56

Bartovič s Nedvědem řádili a Liberec je v play off

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - To byl výprask. Jihočeši odjeli z Liberce spráskaní jak psi a sezona pro ně končí. Tygři šeredně podrápali svého soka z předkola play off a Budějovice vyprovodili z aktuálního extraligového ročníku výsledkem 9:1. V sérii triumfovali 3:2 na zápasy a ve čtvrtfinále vyzvou Plzeň, vítěze základní části.



„Ono je to jedno, na koho jdete. Teď je pro nás hlavní, že jsme vybojovali postup,“ tvrdil po utkání Petr Nedvěd. Autor jednoho z hattriků velkého libereckého večera. Zkušený útočník nasázel do budějovické sítě při velkém debaklu tři trefy. Parťák Bartovič dokonce čtyři! Něco podobného bylo v extralize k vidění naposledy před sedmi lety.

„Liberec byl od začátku lepší, na ledě bylo vlastně jen jedno mužstvo. O naší porážce rozhodly individuální výkony některých hráčů soupeře. Jmenovitě to byli Bartovič, Nedvěd a Nedorost,“ chválil domácí bombéry František Výborný, kouč Mountfieldu.

Klíčovým momentem duelu byly dvě trefy v Turkově síti, které měli na svědomí Klimenta a Bartovič. Druhou a třetí branku Liberce od sebe v 15. minutě dělilo pouze devatenáct vteřin. Budějovice ještě do konce třetiny snížily ve dvojnásobné výhodě, ale víc už nedokázaly. V polovině zápasu zasadil soupeři čtvrtý úder Nedvěd. A bylo definitivně hotovo.

„Vyloučením do tří jsme si zkomplikovali situaci, ale utkání jsme i tak ovládli,“ ulevil si Filip Pešán, druhý kouč domácích. Následná kanonáda Tygrů znemožnila jihočeskou eskadru. Skóre rostlo do hrozivé výšky a zastavilo se na devíti gólech v budějovické síti.

Liberecký útočník Milan Bartovič překonává brankáře Budějovic Romana Turka.
Liberecký útočník Milan Bartovič překonává brankáře Budějovic Romana Turka.

„Řekněme, že do stavu 5:1 to byl ještě jakž takž hokej, ale pak se to změnilo v masakr,“ hořce se usmál František Ptáček, bek hostů. „Všechny góly jsme dostali po vlastních individuálních chybách. A takhle dohrát zápas? To by se nemělo stávat na okresní úrovni, natož v extralize,“ dodal potichu.

„Liberec to parádně rozjel a my už pak neměli sílu ani vůli se ještě chytit, nebo alespoň odehrát závěr se ctí,“ poznamenal Výborný.

„S každým gólem, co jsme dali, se nám dařilo být klidnější. Kontrolovali jsme hru a moc jsme si zápas užili,“ svěřil se Petr Nedvěd, kapitán šťastné družiny.

„Odehráli jsme špatné utkání, Liberci zápas vyloženě sednul. Překvapilo mě, jak nás rozdrtili, protože mi přišlo, že jsme v průběhu série měli víc sil. Ale zmizela z nás úplně páteční euforie, kdy se nám doma povedlo otočit zápas a vyhrát na penalty,“ krčil rameny Petr Gřegořek, nejlepší obránce Budějovic.

„Ještě ve druhé třetině měl soupeř trochu šance, ale zvládli jsme to a pak už to připomínali letní zápas v přípravě,“ usmíval se Tero Leinonen. Ten dostal poprvé v sérii přednost před ne úplně jistým Pincem. Příliš práce neměl, ale když bylo třeba, svůj tým uklidnil jistým zákrokem. „Máme dva vyrovnané gólmany a rozhodli jsme se tentokrát nasadit odpočatého Fina,“ vysvětlil Pešán.

Liberec teď čeká ve čtvrtfinále nejlepší parta dlouhodobé části z Plzně…

Předkolo play off hokejové extraligy - 5. zápas:

Bílí Tygři Liberec - Mountfield České Budějovice 9:1 (3:1, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Bartovič (Nedorost, Hunkes), 15. Klimenta (Nedorost, Nedvěd), 15. Bartovič, 30. Nedvěd (Klimenta, Čakajík), 35. Bartovič (Nedvěd), 39. Bartovič (Nedorost), 49. Rýgl (Kašpařík, Výtisk), 50. Nedvěd (Nedorost, Čakajík), 53. Nedvěd - 18. Gřegořek (Ptáček, Pletka).
Rozhodčí: Husička, Hradil - Bádal, Pouzar.
Vyloučení: 9:9, navíc Veselý 5 min. a do konce utkání, Šimánek (oba Č. Budějovice) 10 min.
Využití: 3:1.
V oslabení: 1:0.
Diváci: 5507.
Konečný stav série: 3:2.

Liberec: Leinonen - Čakajík, Výtisk, Hunkes, Derner, Holub, Jareš, Rýgl - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Podkonický, Kašpařík, Bartovič - Ondřej, Blatný, Dušek - Špaček, Matějovský, Víšek - Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
České Budějovice: Turek (50. J. Čech) - Snopek, Gřegořek, Ptáček, Macháček, Kotaška, Melichar - Veselý (47. Micka), Vak, Pletka - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - M. Hudec, Šimánek, Melichárek - Ježek, Sailer, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud