František Suchan
15. dubna 2014 • 05:00

Kýhosovy slzy euforie. Zasloužené finále, dojímal se kouč Komety

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních vteřinách zápasu zuřivě prohraboval svůj plnovous. Odmítal se oddat pocitu, že úžasný okamžik je tak blízko… A pak spolu se střídačkou propuknul v čisté nadšení. Vladimír Kýhos dokázal svůj tým provést přes největšího favorita do finále.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 19:10
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:5
ONLINE
14. dubna
19:10
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 01:22. Pech, 01:29. Buchtele, 10:03. Rolinek, 42:13. Polášek

Hosté: 06:37. Čermák, 15:03. Žižka, 22:43. Němec, 25:43. Pivko, 29:28. Hruška

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát, Pilař (A) – Ton, Hlinka (A), Klimek – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Forman, Přibyl, Buchtele – Simon, Divíšek, I. Rachůnek – Procházka. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Čiliak (2. Trvaj) – Hanzlík, Žižka (A), Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, Dujsík – Zohorna, Čermák (C), Pivko – T. Svoboda, Němec, Káňa – J. Svoboda, Raška, Hruška (A) – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Rozhodčí

Hribik, Pešina – Blümel, Pouzar

Stadion

Tipsport arena - Praha, Holešovice

Návštěva

11 928 diváků

Že umí vytáhnout trefnou hlášku, to už nejen během této série ukázal. Pohotově reagoval i na dotaz, co jeho mužstvo dostalo přes Spartu. „Čtyři vítězství,“ usmál se Vladimír Kýhos. Do očí se mu ale draly slzy, rudnul doznívající euforií. Za ním se z ledu, z opakované děkovačky, trousila jeho parta bojovníků.

„Ne, vážně. Kluci podali soudržný výkon, tohle je vyloženě parta,“ liboval si brněnský kouč. „Nemáme moc zkušených hráčů, ale většinou kluky z Třebíče a Havlíčkova Brodu, což se projevuje na domácím ledě, kde tlak moc nezvládáme. Venku ale hrajeme hokej, jaký nás zdobil na začátku sezony, na který jsem se snažil kluky navést. To nás vedlo k úspěchu celou sezonu, teď se to projevilo.“

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Sparta - Kometa Brno 4:5
Video se připravuje ...

Že Sparta dominovala v základní části? Že i Kometu během svého tažení stihle pěkně vystřihnout? To čtvrtfináloví přemožitelé Strakovy Plzně neřešili. „V sezoně jsme s nimi hráli čtyřikrát, a i když jsme třikrát prohráli, vyjma jednoho zápasu, kdy jsme tu dostali meltu, jsme s nimi hráli vyrovnaně. Proto jsme si na ně věřili,“ nadhodil Kýhos.

Ze své cesty triumfátoři neuhnuli, přestože už v půlce druhé minuty prohrávali o dva góly a střídali brankáře. „V takové chvíli nejde dělat nic jiného, než hráče uklidnit. Skoro celý zápas byl ještě před námi, nebyl důvod panikařit,“ shrnul trenér, který postoupil do svého druhého finále. „Spartě jsme narušovali už zárodky akcí, líp nám to bruslilo. Po zásluze jsme vyhráli,“ shrnul.

Ohlasy Komety po zápase Sparta - Kometa
Video se připravuje ...

Rolinek: Nechápu, jak jsme zkazili tahle dobře rozehraný zápas
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud