Michal Koštuřík
23. dubna 2014 • 13:30

Manželky hokejistů Zlína v Brně rozsadili. Oslavu musely odložit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chlapská parta na ledě, ženská v hledišti. Zlínské hokejisty přijely do Brna podpořit i manželky a přítelkyně ve víře, že se svými miláčky oslaví hned po zápase extraligový titul. V jednom rohu Kajot Areny seděla také Barbora Melenovská, jejíž muž Marek vede třetí formaci Vlachova souboru. Oslavu nakonec musely odložit. Minimálně do pátku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 4. • 18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:1
ONLINE
22. dubna
18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 06:42. J. Svoboda, 16:13. T. Vondráček, 41:42. Koreis

Hosté: 20:37. Čajánek

Sestavy

Domácí: Trvaj (Čiliak) – Dlapa, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – J. Káňa, Čermák (C), T. Svoboda – Pivko, V. Němec, H. Zohorna – J. Svoboda, Koreis, T. Vondráček – Burian, Raška, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Urbanec, Zámorský, Kotvan, Marušák, Matějíček, Řezníček – Veselý, Čajánek (C), Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – Sedláček. Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Vladimír Šindler, Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7200 (vyprodáno) diváků

Některé drahé polovičky nechyběly na tribuně už v pondělí při třetím utkání. Většina ale dorazila až včera. Paní Melenovská s dětmi fandila po oba dny. „Chtěli jsme si užít tu skvělou atmosféru,“ líčila sympatická blondýnka, vedle níž seděly například manželky Petra Lešky či Jiřího Marušáka. Zbytek ženského osazenstva v čele s Kateřinou Čajánkovou, držící palce hostům, dostal lístky do jiného sektoru.

Pořadatelé je tentokrát rozdělili, takže ženy zlínských hokejistů vytvořily dva fandící ostrůvky uprostřed bílo-modrých dresů. Musely být rády, že se do natřískané haly vůbec vešly. „Držíme pohromadě i mimo zápasy,“ ujistila Melenovská, která po druhé třetině věřila, že hosté otočí nepříznivý stav a titul bude jejich. „Dopadne to tak, jak to dopadnout má,“ usmála se matka dvou dětí.

SESTŘIH: Finále hokejové extraligy, Kometa Brno - Zlín 3:1
Video se připravuje ...

Její muž je vzorem hokejového profíka, dříčem k pohledání. Během vyřazovací části na sebe dbá dvojnásob, dodržuje rituály a maximálně se soustředí na svou práci. „Jsou to velké nervy, obrovský nápor na psychiku. Kdo to na vlastní kůži nezažije, ten to nepochopí. Ale rok od roku se to lepší,“ líčila Melenovská, který má pro klidový režim partnera pochopení.

Během finiše sezony po něm nechce žádné náročné úkony. „Marek šetří každý pohyb, nechává si větší prostor pro relaxaci než normálně,“ vypráví. Letos však zkušený centr necítí takové vyčerpání jako v předchozích letech, neboť trenéři ho tolik nevytěžují. „Není tak unavený, síly by měl mít,“ přesvědčuje jeho paní.

Jak vypadají oslavy hráče, který nepije alkohol? „Umí být veselej i bez toho,“ říká Melenovská, která ve zlínský úspěch věřila. „Vím, že ten tým je silný, mají čtyři vyrovnané pětky. Navíc je tolik netrápí zranění jako loni. Dalo se předpokládat, že to dotáhnou daleko,“ dodává.

Včera to ještě neklaplo, ale v pátek už chtějí u Melenovských slavit. A klidně bez alkoholu. Stejný plán mají také další manželky a přítelkyně zlínských hokejistů.

Hubáček na tribuně = první výhra

Čtvrtý finálový zápas sledoval i bývalý útočník Komety Petr Hubáček se svým otcemFoto Jaroslav Legner (Sport)
Kometě přinesl štěstí. Petr Hubáček, bývalý brněnský útočník nyní ve službách finského Jyväskylä, usedl na tribunu po boku svého otce a vytrvale fandil svým mateřským barvám.

„Kluci si zasloužili vyhrát, ubojovali to. Teď můžou ve Zlíně přidat další výhru a celou sérii zdramatizovat,“ těší se 34letý bojovník na páteční pátou bitvu.

Sám má po sezoně, jeho tým ztroskotal ve čtvrtfinále SM-liigy na Lappeenrantě v posledním možném zápase.„Prohrávali jsme už 0:3, zvedli to a srovnali na 3:3, ale nakonec jsme v sedmém padli. Škoda,“ připojil finský ligový šampion z předloňského play off, jenž na oblíbené štaci v Jyväskylä zůstává.

Průběh zápasu s Kometou Brno také pozorně sledovala Barbora Melenovská, jejíž muž Marek hraje za Zlín
Průběh zápasu s Kometou Brno také pozorně sledovala Barbora Melenovská, jejíž muž Marek hraje za Zlín

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud