13. května 2014 • 10:10

Jágr k Paterovi: Nejsme kaskadéři, abychom ho podepsali

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Patera a Kladno, to byla oboustranná srdeční záležitost. Byla, minulý čas je na místě. Dvaačtyřicetiletý kmet se v pondělí domluvil na angažmá u extraligového nováčka v Olomouci, po pádu Kladna do první ligy z mateřské štace odchází. Zřejmě navždy. Přesun oblíbené hokejové ikony, čtyřnásobného mistra světa, samozřejmě vyvolal řadu reakcí a stranou nemohl zůstat ani Jaromír Jágr, v minulé sezoně Paterův šéf z pozice klubového vlastníka.



Jak přiznal, držet dál hráče takového kalibru nemělo význam. „Kladno vždy preferovalo přístup, že do koruny musí platit své závazky. A já mám k Pavlu Paterovi takový respekt, že mu teď nebudu slibovat něco, o čem nejsem přesvědčený, že mohu splnit,“ prohlásil většinový majitel Rytířů pro klubový web.

Kladno proto Paterovi nenabídlo kontrakt, roli hrály i nyní značně omezené finanční možnosti středočeského celku. „Nejsme kaskadéři, abychom podepisovali takového hráče po sestupu do první ligy. Chápu, kolik v Kladně odehrál sezon a vím, že zase nasbíral nejvíc bodů. Jenže to, co jsme mu mohli v tuto chvíli nabídnout, se nám zdálo relativně směšné. Několika hokejistům u nás pokračuje smlouva a ještě není naplněný rozpočet,“ připojil Jágr , jenž svému dlouholetému kamarádovi popřál na nové adrese hodně štěstí. „Ještě si zahraje extraligu a trochu mě může těšit, že bude hrát u Jirky Dopity, který je můj velký kamarád.“

Rytíři nyní najeli na dočasný provizorní rozpočet, a jak se píše na klubových stránkách, klíčové jsou pro vedení jednání s partnery. A s tím spojená otázka, zda kladenskému hokeji zachovají přízeň i v druhé nejvyšší soutěži. „Mít partnery je daleko těžší, shánět peníze na chod klubu v současné době není žádná legrace a bez významné podpory města nemůžeme fungovat vůbec. Díkybohu za ní,“ tvrdí Jaromír Jágr , jenž dlouhodobě není spokojen s titěrným příjmem ze vstupného na zápasy Kladna.

„Lidé, kteří jen a jen kritizují, si musí uvědomit, že sport je také spojený s byznysem. My třeba za vstupenky vybrali mizivé procento peněz, v tomto se nemůžeme srovnávat s ostatními kluby. Může se namítnout, že za nízkými návštěvami stojí špatné výsledky. Ale diváci nám tolik nechodili ani při výluce NHL a to jsme měli hodně kvalitní mužstvo. Všude jinde bylo vyprodáno,“ poukazuje na příjemnější starosti konkurence.

Před prvoligovou realitou však zároveň neuhýbá. „Spadli jsme a můžeme za to všichni. Hráči, vedení klubu i já sám.“

Jak to bude s budoucností Kladna dál, těžko odhadovat. Jágr však vyhlašuje, že velké posilování není na pořadu dne. „Prostě to nebudeme dělat jako některé jiné kluby, které něco naslibují, a pak mají problémy s výplatami. Řada z nich se dostala a další se ještě dostane do problémů. A věřte, že je jen otázkou času, kdy na to některá mužstva doplatí,“ dodává Jaromír Jágr .

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud