13. srpna 2014 • 12:02

Extraligu poprvé v historii vyzkouší Maďar. Útočník Vas jde do Slavie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočníci Erik Weissmann a János Vas uspěli na zkoušce v pražské Slavii a podepsali s klubem roční smlouvu. Šestatřicetiletý Slovák Weissmann hrál v uplynulé sezoně v mezinárodní MOL Lize za slovenský klub HK Nové Zámky a o šest let mladší Maďar Vas oblékal dres francouzského Rouenu.



"Oba jsou zkušení centři, které jsme potřebovali. Věříme, že budou pro náš tým přínosem," řekl na oficiálních stránkách Slavie trenér Ladislav Lubina. Naopak místo v kádru si nevybojovali útočníci Jan Heřman, Petr Stloukal, Lotyš Elvijs Biezais ani Slovák Richard Lelkeš, kteří před odjezdem na turnaj do Švýcarska opustili kádr.

Weissmann už v české nejvyšší soutěži působil. V sezoně 2003/04 hrál ve Zlíně, s kterým získal mistrovský titul. Ve finále mimo jiné porazil právě pražskou Slavii. V letech 2006 a 2007 ještě oblékal dres Vítkovic. Ve slovenské extralize hrál za Slovan Bratislava, Nitru, Zvolen, Košice, Poprad a Banskou Bystrici. Působil také v ruských klubech Sibir Novosibirsk, Lada Togliatti, Křídla Sovětů Moskva, běloruském Žlobinu, kazašském Kazcink-Torpedo Usť-Kamenogorsk a italských týmech Pontebbě a Cortině.

Vas bude prvním maďarským hokejistou v české extralize. Stabilního člena reprezentace, který si v roce 2009 hrál i elitní skupinu mistrovství světa, draftoval v NHL v roce 2002 ve druhém kole jako 32. hráče v pořadí Dallas. V té době působil ve švédském Malmö, za které si zahrál i Elitserien.

V letech 2005 až 2008 hrál na farmách Stars v Iowě v AHL a Idahu v ECHL. Po návratu působil rok v Brynäs, pak sezonu doma v Székesfehérváru, následovala angažmá ve švédských druholigových celcích Tingsryds AIF a Troja-Ljungby, pak zamířil do Dijonu a Rouenu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud