18. září 2014 • 09:29

V Praze hokej neláká! Se žalostnými návštěvami bojuje Sparta i Slavia

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prázdno, teskno, truchlivo je v Praze na extraligových stadionech. Vždyť první tři duely v metropoli nalákaly 11 601 diváků. Zoufalé numero, v průměru to dělá 3867 lidí. Otrávení jsou šéfové Sparty i Slavie, hráči. A nakonec i ti, kteří na hokej dorazili.



Buď svým fanouškům nerozumí, nebo je nemají. Obě pražská „S“ se snažila na své tribuny lákat potenciální návštěvníky všemožnými akcemi. Červenobílí výrazně zlevňovali, jejich konkurenti slibovali sounáležitost týmu a jeho příznivců. Nezabralo ani jedno, ani druhé.

Tým hrající v rudém si mohl ještě výskat v duelu s Plzní (5018 příchozích), prohru s nováčkem z Mladé Boleslavi už totiž vidělo jen 3419 párů očí. No, a u souseda to bylo v hale pro mistrovství světa ještě horší. Cifra 3104 je hrůzostrašná.

„Samozřejmě nás ta čísla znepokojují, stejné to bylo s Champions League. Nechce se mi věřit, že tady žije navzdory všemu možnému vyžití a konkurenci v oblasti zábavy jenom tři a půl tisíce obyvatel ochotných chodit na hokej na Spartu,“ mrzí Tomáše Zetka, tiskového mluvčího Holešovických.

V Praze hokej diváky neláká V Praze hokej diváky nelákáFoto Deník Sport

Pravdou je, že září bývá obsazenost sedadel v hlavním městě slabší. Část sparťanů však přestala chodit programově. Vadí jí, že stavba mužstva v jejich očích postrádá koncepci. Že hráči se každý ročník obměňují a úspěch se beztak nedostavuje. Poslední ranou pro ně byl odchod útočníka Petra Tona.

Protiví se jim nový návštěvní řád arény, ochranka či úroveň nabízeného občerstvení. Alespoň v tomto duchu se nesou vyjádření na diskusním fóru webu hs-sparta.cz, kde se k debatám schází skalní skupina věrných.

„Rád bych napsal osobně každému z našich 70 tisíc fanoušků na sociálních sítích, aby dorazil. Ale těžko je budu prosit před každým utkáním. Jako pozvánka měla stačit vydařená příprava, a výkony v Champions League odhodlanost týmu znovu se porvat za znak svého klubu,“ dodal Zetek.

Pravda je, že i aktéři hry jsou z komorní atmosféry poměrně rozčarovaní. „Snažíme se lidi nalákat, hrát útočně. Snad se nastartujeme, začneme vyhrávat a zase si tím řekneme o podporu, jakou jsme měli v minulé sezoně,“ přál si Lukáš Pech, útočník posledního vítěze základní části.

Nešťastní jsou ze současného stavu i ti, kteří se snaží atmosféru v domácím prostředí rozdmýchávat. Sektor na stání bývá v Tipsport Areně poměrně slušně zaplněn, na podporu z přilehlých ochozů však může zapomenout. Není, kdo by ji poskytl.

Obdobná situace je o pár kilometrů vedle. Na Slavii. „Už nevíme, co udělat, abychom to změnili. Musíme tahat dobrou hrou, hlavně nasazením a mít výsledky. Vedení udělalo neskutečný krok zlevněním vstupného, nejdražší lístky šly dolů snad až o 80 korun. Což je obrovsky vstřícná věc a velká pobídka pro všechny diváky, co mají rádi hokej,“ zlobilo Adama Svobodu, gólmana sešívaných.

„Nevím, proč lidi nechodí. Kdo chce, tak na nás přijde, kdo ne, nepřijde. Já nemůžu u nikoho zvonit před barákem, aby se na nás přišel podívat. Prohlížet Zlaté stránky, zjišťovat, kdo je slávista a toho pak pobízet...“ dodával poněkud frustrovaně.

V pátek jeho celek bude doufat ve výraznější podporu v souboji s Plzní, v neděli je pak na programu první derby. A tomu by slušelo alespoň deset tisíc prodaných vstupenek.¨

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud