Pavel Bárta
21. září 2014 • 21:35

Parádní gesto Tona! Soupeř nefauloval, přiznal se rozhodčím

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zápase Komety v Litvínově na sebe upozornil hned několikrát. Petr Ton usměrnil střílenou přihrávku obránce Kempného a ve 4.minutě srovnával na 1:1, předvedl několik bleskových výpadů i důrazných střel. A pak tu byl ještě jeden moment: když na začátku druhé třetiny stále ještě za nerozhodného stavu upozornil rozhodčí na chybný verdikt proti domácím.



„Vidím to úplně normálně. I soupeř u toho byl a někdo tam říkal, že to neudělal. Myslím, že to bylo jasně vidět. Snažil jsem se šťouchnout do puku, a jak jsem ho vypíchnul, máchnul jsem hokejou a zasáhl přímo do obličeje Honzu Hrušku, který jel okolo,“ popisoval Petr Ton.

Parádní gesto Tona! Soupeř nefauloval, přiznal se rozhodčím
Video se připravuje ...


Když na chodbě u kabin rozdával rozhovory, kolemjdoucí litvínovský trenér Radim Rulík mu podal ruku a poděkoval. Jeho čin ocenil i na pozdější tiskovce.

„Chci vyzdvihnout Petra Tona, ukázal charakter. Rozhodčí signalizoval faul, který jsme neudělali, šel za nimi a přiznal, jak to bylo. Oni svůj následně verdikt odvolali. Tohle se na našich hřištích moc neobjevuje, chtěl bych mu poděkovat,“ prohlásil.

Rozhodčí se po nešťastném zásahu Jana Hrušky chystali vyloučit domácího hráče, do věci se však vložil 41letý veterán a debatující skupinku v pruhovaných dresech upozornil, co se vlastně stalo. „Věděl jsem, že jsem hokejkou zasáhl vlastního spoluhráče. V tu chvíli to byla úplně automatická reakce,“ dodal Ton.

No, jak od koho… Jeho zásah mohl za stavu 1:1 výrazně ovlivnit zápas, jiný hráč by se stejně třeba nezachoval. Už z toho pohledu byl Tonův postoj obdivuhodný. A bez ohledu na to, že Kometa i beztak hrála nedlouho poté sérii přesilovek. Ty však nevyužila a nakonec z Litvínova odjížděla s výpraskem 1:6. Petr Ton zůstal jejím jediným střelcem.

SESTŘIH: 5. kolo extraligy, Litvínov - Kometa 6:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud