30. ledna 2015 • 15:05

Sparta vyřešila problém. Do branky získala Januse ze Slovanu

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trable na brankářském postu na poslední chvíli řešila hokejová Sparta. Po onemocnění Rastislava Stani jí zbyl Filip Novotný, a pak jen neozkoušení mladíci. Teď přichází Jaroslav Janus, který má zkušenosti z KHL a dvakrát si zachytal na mistrovství světa.



V sobotu o půlnoci se uzavře extraligový přestupový termín, a tak může být na hokejovém trhu poměrně rušno. Všichni aspiranti na titul se snaží uzavřít poslední díry na soupiskách, posílit klíčové posty. Sparta v týdnu přivedla útočníka Michala Vondrku, teď vyřešila další problém.

V brankovišti měla po onemocnění zkušeného Rastislava Stani odzkoušeného pouze Filipa Novotného a za ním další mladíky Jana Lukáše a Tomáše Krále. Pětadvacetiletý Jaroslav Janus má zkušeností o poznání více.

„Reagujeme tímto na onemocnění Rasti Stani, který je bohužel na marodce do konce této sezony,“ vysvětlil Patrik Martinec, sportovní manažer HC Sparta Praha. „Rasťa tvořil jako zkušený brankář trojici s našimi talentovanými gólmany Novotným a Lukášem. Nyní přichází Jaro Janus, abychom měli před vrcholem sezony kompletní složení tří brankářů,“ dodal v oficiálním prohlášení.

„Jsem nadšený, že o mě Sparta projevila zájem a vše se podařilo dotáhnout k úspěšné dohodě,“ vzkázal Janus z Helsinek, kde je se Slovanem. „Do Prahy se velmi těším, je to krásné město a Sparta je pro mě jednoznačně nejslavnější český klub s obrovskou tradicí a historií. Pro mě bude čest chytat za takový klub a cítím velkou motivaci a výzvu pomoci Spartě k úspěchu v dobře rozjeté sezoně,“ pokračoval.

Na prvním tréninku by se měl objevit v sobotu, zápasové nasazení se dá očekávat po reprezentační pauze.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud