8. března 2015 • 21:50

Naštvaný Svozil: Byla to kašparyáda! A Řezníčkovi pokutu nezaplatím

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Křivdu cítili vítkovičtí hokejisté a jejich hlavní kouč Ladislav Svozil po sérii s Pardubicemi, kterou Východočeši ovládli 3:1 na zápasy a postupují do čtvrtfinále play off extraligy, kde se od pátku střetnou s Litvínovem.



Naštvání vyřazených vyplynulo nejen z nedělní závěrečné tiskové konference v Pardubicích, ale už i v průběhu předkola. Vyřazeným vadil metr rozhodčích. Z jejich vyjádření se dalo jasně vyčíst: Poškodili nás!

Averzi vůči pruhovaným mužům cítil zejména kapitán Rostislav Olesz, jenž po druhém utkání v Ostravě dostal od vedení soutěže pokutu 10 tisíc korun za komentování výkonu sudích v den duelu. Včera se s dalším komentářem přidal nakvašený trenér Ladislav Svozil.

SESTŘIH: Předkolo play off (4. zápas): Pardubice - Vítkovice 5:0
Video se připravuje ...

Takhle hodnotil včerejší duel: „Nezačali jsme špatně, věděli jsme, že když budeme hrát první třetinu 0:0, Pardubice budou více nervózní než my. My jsme tu prakticky neměli co ztratit. Měli jsme tu dnes prohrát a tak se i stalo. Hráli jsme stále v oslabení. Když se po přesilovkách Pardubice dostaly do vedení, tak už jsme neměli šanci. Nějaká kosmetická změna (ve stylu pískání), kdy jsme za stavu 3:0, 4:0, 5:0 dostali i my přesilové hry, to už je kašparyáda. To už nejde nic a tak dále. Nezbývá než gratulovat domácím, byli dnes lepší. Celkově jsme si to prohráli ve druhém utkání doma, pod dojmem prvního výsledku 8:2 jsme nastoupili zase laxně a prohráli. Tady za tím šli domácí víc, než jsme my šli doma.“

Na otázku deníku Sport, zda se domnívá, že sudí pískali ve prospěch protivníka, Svozil reagoval: „Já nebudu panu Řezníčkovi platit pokutu. To je moje odpověď,“ zmínil šéfa extraligy.

To nebylo vše s nevšedními záležitostmi. Když se třeba jeho protějšek Miloš Říha mladší zmínil, že se v jisté fázi vítkovičtí hráči uchylovali k nečistým zákrokům, Svozil se ironicky pousmál. „Pěkný večer, pánové,“ dodal na závěr, a aniž by kolegovi podal ruku, odešel z místnosti.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 3. • 17:00
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
5:0
ONLINE
8. března
17:00
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
Góly

Domácí: 23:46. Čáslava, 27:46. Starý, 30:30. Sýkora, 35:17. Sýkora, 45:30. Zohorna

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Kristan) – Gregorc, Čáslava, Benák, Čutta, Kolafa, Havlík, Ščotka – Sýkora, Zohorna, Venkrbec – Radil, Nahodi, Starý – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Špaček, Moučka, Poulíček – Kaut.

Hosté: Šindelář (Dolejš) – Kovář, Stehlík, Čerešňák, Kudělka, Štencel, Dlapa, Pastor – Szturc, Hlinka, Olesz – Huna, Roman, Svačina – Svoboda, Kolouch, Zdráhal – Vandas, Húževka, Kucsera – Němec.

Rozhodčí

Fraňo, Svoboda – Jelínek, Pešek

Stadion

Tipsport arena Pardubice

Návštěva

7102 diváků

MOMENT: Blaž Gregorc nedohrál po tvrdé srážce s Tomášem Pastorem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud