Květoslav Šimek
23. srpna 2015 • 12:55

Respekt a pokora. Vítkovice vstupují do hokejové Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic rozjíždí ostrou sezonu zápasem Champions Hockey League proti Mannheimu. Úřadujícího mistra Německa, v jehož týmu hrají například Jochen Hecht, Glen Metropolit, Marcus Kink nebo nejlepší brankář mistrovství světa 2010 Dennis Endras, přivítají od 17 hodin v Ostrava Areně.



„Těšíme se, končí období sucha, přípravy a drilování, bude to ostrý start do sezony,“ říká pro klubový web asistent trenéra Jakub Petr. „Víme, jaké jsou naše možnosti, jaké je složení hráčů, ale kdybych nevěřil týmu, byl bych špatný trenér.“

Mannheim byl po rozlosování považován za favorita skupiny I. Nicméně první zápas v běloruském Grodnu, které trénuje jedna z vítkovických legend Miloš Holaň, prohrál 0:2. „Byli lepší, ale Grodno hrálo velmi organizovaně v obraně,“ říká Petr. „My musíme být na defenzivní straně podobně organizovaní a nadstavba přijde. Máme k soupeři přirozený respekt, má kvalitní hráče. Půjdeme do toho s pokorou, chceme uspět.“

Adler Mannheim v minulé sezoně vyhrál německou DEL ligu. Klíčovou oporou je špičkový gólman Dennis Endras (30 let), který zazářil na domácím mistrovství světa v roce 2010. Dovedl Německo do semifinále a byl vyhlášen nejlepším brankářem šampionátu. Hromadu zkušeností z velkých akcí mají i útočníci Jochen Hecht (38 let, 6x MS, 3x OH, 892 zápasů v NHL), Marcus Kink (30 let, 5x MS, 1x OH) nebo Kanaďan Glen Metropolit (41 let, 437 zápasů v NHL).

Zápas začíná v 17 hodin, je ovšem třeba počítat s rekonstrukcí Závodní ulice před Ostrava Arenou. Provoz částečně omezený, parkoviště u haly budou k dispozici. Nicméně je třeba počítat s komplikacemi a přijít na zápas v dostatečném předstihu.

JAK SE DO OSTRAVA ARÉNY DOSTAT?

Tramvají: Linky 2 a 7 nejsou nijak omezeny, zastávka Sport Aréna na ulici Ruská je v provozu a bez problémů. Linky 3 a 11 nezastavují na zastávce Sport Aréna na ulici Závodní (naproti bývalému stadionu Ledňáček), nejbližší zastávkou na ulici Závodní je zastávka Městský stadion, která je posunuta ze svého původního místa blíže k Aréně (na úrovni hotelu Clarion)

Autem: Od ulice Ruské je možné dostat se pouze na parkoviště A (u CCM Shop) - průjezd dále směrem k hotelu Clarion je zakázán. K parkovištím B, C a F je možné se dostat ze směru od ulice Rudná. Zákaz vjezdu je postaven až u odbočky k těmto parkovištím. Dbejte zvýšené opatrnosti, úsek před Městským stadionem je průjezdný, ale kompletně vyfrézovaný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud