Adam Sušovský
11. září 2015 • 21:56

Vošvrda jako Hašek! Tušil jsem, co Réway udělá, řekl o zákroku

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné překvapení se nekonalo. Hokejisté Olomouce Spartě první extraligový zápas v O2 areně znechutit nedokázali a prohráli 1:4. Brankář Tomáš Vošvrda byl z výkonu outsidera nabroušený. „Absolutně jsme nedokázali na led přenést taktiku, kterou jsme si řekli. Hráli jsme naivní hokej,“ prohlásil gólman, který v zápase pobavil diváky parádním zákrokem. Při nájezdu Réwaye padl k zemi a betonem vykopl jeho zakončení mimo tři tyče. 



Z V VP PP P Skóre B

Přesně takovým stylem vynikal kdysi Dominik Hašek. Jak to vypadalo z vašeho pohledu?
Nechci říct, že jsem s tím úplně počítal, ale když se přede mně cpal, tak už jsem tušil, co udělá. Zkusil jsem to a vyšlo mi to betonem. Při další akci už jsem ale dostal gól. Bohužel.

Jak těžké bylo pro Olomouc začínat sezonu na Spartě, na ledě jedno z největších favoritů na titul?
My jsme věděli, že tenhle tým bude v tabulce nahoře. Bohužel jsme si řekli nějakou taktiku, která se nám dneska absolutně nepovedla přenést na led. Zbytečně jsme lítali, hráli jsme naivní hokej. Bylo na nás hodně přečíslení a ti šikovní útočníci, jaké Sparta má, toho dokážou využít.

Jste hodně kritický. Dal vám zápas i něco pozitivního? Ukázali jste si, že můžete extraligu v pohodě hrát?
Jasně. My jsme si řekli před zápasem v šatně, že už nejsme nováčci, že už bychom měli vystupovat sebevědoměji. Už se nemusíme ničeho bát, přátelské zápasy se nám povedly. Ale jak říkám, zbytečně jsme dneska lítali. V neděli doma musíme předvést něco úplně jiného.

Do zápasu jste přitom nevstoupili úplně špatně. V první třetině jste měli šance, jenže na konci jste dostali gól do šatny na 0:2. To už bylo proti Spartě hodně těžké, že?
Tak víte o síle jejich mužstva. Dva nula ale v hokeji nic není. Nějaké šance tam byly, my jsme se do nich cpali. Bohužel dnes ale byla Sparta o čtyři góly lepší.

Tomáš Vošvrda parádně vychytal Martina Réwaye
Video se připravuje ...

Třetí gól Sparty padl po šťastné teči Netíka. Víte vůbec, jak vám propadl puk do brány?
Šla na mě střela. Já jsem to úmyslně vytečkovával do boku. Ještě jsem to schválně podzvedl hokejkou, ať to jde vzduchem a nenapálím to někomu do nohy nebo hokejky. Účel tam byl, ale odrazilo se to od něčí kyčle, nebo zadku. Smolný gól.

Na začátku třetí třetiny jste ještě stačili snížit. Cítili jste v tu chvíli šanci s výsledkem ještě něco udělat?
Jasně. Dali jsme gól na začátku třetiny, to vás nakopne. Byly tam pak nějaké šance, ale nebyly to žádné tutovky a gólovky, že bychom si mohli říct škoda. Nemáme se ale čeho bát, musíme jít dál a dál a dál.

Do O2 areny vás dnes přijelo podpořit několik stovek fanoušků z Olomouce a byli hodně slyšet. Co na ně říkáte?
Ti naši jsou fantastičtí, chci jim poděkovat. Dokonce jsem postřehl, že tam měli nějakou potyčku. Oni žijou s námi. Chtěl bych jim za nás poděkovat, a doma jim musíme ukázat úplně jiný výkon.

O olomouckém klubu se v poslední době taky hodně mluví v souvislostech s problémy majitele Jiřího Dopity. Vnímáte to v kabině?
Vůbec. Vím jenom to, co vy reportéři napíšete. Neřeším to, neovlivním to. Jde to úplně mimo nás a fakt o tom nic víc nevíme.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Tomáš Mikúš dělá rozruch v brankovišti Sparty.
Tomáš Mikúš dělá rozruch v brankovišti Sparty.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud