13. září 2015 • 21:29

Jelínek: Růžička v Chomutově prosazuje to, co předtím ve Slavii

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho tým prohrál gólem, který padl dvě minuty před koncem třetí třetiny, ani tak Marian Jelínek nemluvil o smůle. „Chomutov zahrál excelentně,“ přiznal trenér Mladé Boleslavi po těsné porážce 1:2 ve druhém extraligovém kole.



Zatím se moc neví, co od Chomutova očekávat. Jde o nováčka, který však má za zády velezkušeného Vladimíra Růžičku.

„Projevilo se to, co Vláďa prosazoval ve Slavii, nakonec je v Chomutově i několik hráčů, kteří pod ním hráli. Každý může vidět, že Chomutov se teď prezentuje rychlým a aktivním hokejem, nepřidržuje vzadu kotouče a rychle přenáší hru do útoku, výborně hraje ve středním pásmu... Proti nám zahrál excelentně a pro mě osobně to byl jazýček na váhách, který se přiklonil k soupeři,“ popsal Jelínek.

SESTŘIH 2.kolo: Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:1
Video se připravuje ...

Jeho tým do zápasu vstoupil mizerně, ale od druhé třetiny hru vyrovnal. „Nezačali jsme dobře, soupeř byl v první části jednoznačně lepší a musíme poděkovat našemu brankáři, protože jsme mohli prohrávat 0:3,“ přiznal kolega Františka Výborného.

„Ve druhé třetině jsme ale hru vyrovnali, v závěru však ztratili hypoteticky jeden bod. Soupeř hrál velmi dobře střední pásmo a my si s tím nevěděli rady, ztratili jsme tam hodně kotoučů a byli jsme trošičku bezradní,“ dodal Jelínek.

Mladá Boleslav dohrávala zápas bez Dominika Pacovského, který po čistém hitu zamířil do nemocnice, a obránce Tomáše Voráčka, jenž odstoupil poté, co zblokoval střelu. „Pacovský se vrátil z nemocnice a utrpěl lehčí otřes mozku, v pátek by měl být v pořádku. Voráčka ještě lékař neviděl, ale vypadá to na nastřelené koleno, věříme však, že to nebude nic vážného,“ přiblížil Jelínek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud