10. prosince 2015 • 17:00

Klepiš jde do Boleslavi! Bude mít stejnou smlouvu jako v Třinci

Autor: vrb, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jakub Klepiš přestoupil do Mladé Boleslavi! Nastoupit by měl už v pátečním utkání proti Pardubicím. Naopak do Třince se z předčasně ukončeného hostování vrací Lukáš Žejdl. „Poslední dva dny to bylo poměrně intenzivní, vše vyvrcholilo ve čtvrtek odpoledne,“ řekl Sportu Jan Tůma, generální manažer Mladé Boleslavi. Bruslařský klub převzal Klepišovu smlouvu z Třince platnou do roku 2018.



"Jakub má spoustu zkušeností z tuzemska i zámoří. Ví, co to znamená zodpovědnost, spolupráce i týmový duch. Jeho příchod pro nás dost znamená," řekl klubovému serveru generální manažer Mladé Boleslavi Jan Tůma na adresu mistra světa z roku 2010, který dvakrát získal v KHL na Gagarinův pohár.

Klepiš jako jeden z nejlépe placených hráčů extraligy dal v sezoně ve 23 zápasech jediný gól a připsal si 11 nahrávek. Po jeho předčasném konci třineckého angažmá se spekulovalo, že má nakročeno do Chomutova za koučem Vladimírem Růžičkou, jenž ho vedl ve Slavii.

Bývalý hráč Slavie, Washingtonu, Omsku, Ufy, Dynama Moskva či Lva Praha ale nakonec zamířil do Mladé Boleslavi, jejíž dres by měl obléknout poprvé už v pátek proti Pardubicím. "Chci poděkovat i Třinci, Jakubu Klepišovi i jeho agentovi za solidní a rychlé jednání," řekl Tůma.

Mladá Boleslav je v tabulce druhá o osm bodů za vedoucím Libercem a využila šanci tým ještě posílit. "Extraliga jede poměrně velkou rychlostí, Vánoce bývají v mnohém náročné, až zlomové. Jsme rádi, že se nám vše podařilo vyřídit rychle a korektně. Jakuba u nás vítáme a nepochybujeme o tom, že výborně zapadne," uvedl Tůma.

Žejdl si v tomto ročníku připsal v Mladé Boleslavi ve 26 duelech 12 bodů za pět tref a sedm přihrávek. "Odvedl u nás kus práce, které si rozhodně ceníme. Do týmu skvěle zapadl a mrzí nás, že se naše cesty momentálně rozchází," řekl Tůma.

EXTRAliga: Proč Třinec hoří? Životospráva, píší fanoušci. Potkávají hráče
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud