Jiří Punčochář
23. února 2016 • 21:45

Sváteční střelci podrželi Kometu. Zohorna se pokusil i pomstít Rákosův faul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohromady sedmdesát kol čekali Hynek Zohorna a Vilém Burian, útočníci Komety Brno, na gól v extralize. Povedlo se jim to v pravý čas v mimořádně důležitém duelu proti Třinci. Zohorna otevřel skóre už ve 3. minutě, Burian zvyšoval na konečných 3:1 osm minut před koncem a Brňané výhrou přeskočili Oceláře na deváté místo tabulky.



Tohle čekání už bylo nekonečné. Oba si ho dobře uvědomovali. Hynek Zohorna naposled skóroval v 8. kole, Vilém Burian v osmnáctém. Až do úterka.

„Dnes jim to vyšlo. Snažili se střeleckou pauzu zlomit dobrým přístupem k tréninku a jsme rádi, že se jim to povedlo,“ chválil střelce brněnský kapitán Leoš Čermák.

Jako první zamířil přesně Zohorna, kterému v akci pomohl druhou asistencí i Burian. Starší z bratrů Zohornových v dresu Komety dostal puk před brankoviště a zametl ho pod padajícího třineckého gólmana.

SESTŘIH: 48. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:1
Video se připravuje ...

„Chtěl jsem se zakončením počkat, ale když jsem viděl, že je gólman na zemi, tak jsem se to pokusil umístit někde kolem něho. Nebyl to přímý gól mezi nohy, pod jeho betonem se to ještě zpomalilo. Ani jsem moc nekoukal, jak gólman přesně stojí, byl jsem k němu prakticky zády, tak jsem se to pokusil zasunout,“ popisoval svoji akci Zohorna, skórující bekhendem.

Jeho trefa vyvolala velkou radost v hale, uklidnění v mužstvu a obří úlevu v samotném střelci. „Spadlo se mě tak dvacet kilo,“ ulevil si.

To, že se ne a ne prosadit, měl na talíři skoro celou sezonu. Jedna vydařená akce ho povzbudila natolik, že měl prsty i v Burianově brance. Střílenou přihrávku od modré čáry stihnul lehce škrtnout a možná už tak mohl jít puk do branky. O zlomek vteřiny později to ale druhou tečí pojistil ještě Burian. Další gól, 3:1, hotovo.

„Zohyho první gól, to pro nás byla živá voda. Zvedli jsme se díky němu,“ přikyvoval hlavou Burian. „Říkal mi, že tečoval puk i při mém gólu. Že to líznul a já jsem to pak ještě dorazil. Jestli to tak bylo nevím, tak mi to povídal on,“ usmíval se vytáhlý bojovník. „Nakonec je jedno, kdo to dal. Jsme rádi, že jsme to zlomili oba a že jsme vyhráli,“ dodal Burian.

Ani Zohorna neřešil, komu má být branka připsaná. Tečí si byl ale jistý z jednoduchého důvodu – nechala mu stopu na holi. „Na zápas jsem si obalil hůl čistou páskou a měl jsem ji přejetou pukem. Pak to tedy asi Vilda zvedl nahoru do brány,“ přidal svůj postřeh.

Napumpovaný novou silou se hned pár minut po „společném“ gólu vydal na bitku s třineckým rafanem Danielem Rákosem, po jehož zbytečném dohrání zůstal na ledě ležet brněnský bek Jan Hanzlík. Rákos ho trefil do oblasti hlavy a krku a inkasoval za to trest na 2+10 minut. Z bitky ale i kvůli zásahu čárových rozhodčích nic nebylo.

„Jestli si tím (Rákos) připravoval půdu do play off, kdybychom se třeba utkali v předkole, tak mu pak k tomu třeba něco řekneme,“ přemítal Burian. „Kdo ví, třeba na sebe narazíme, všechno je ještě za ty čtyři kola možné. My si hlavně chceme předkolo zajistit co nejdřív. Pro nás je dobře, že Zlín vyhrál ve Vítkovicích, dává nám to větší jistotu… ale stejně bychom tu jistotu úplnou chtěli mít dřív než v posledním kole,“ řekl Burian.

MATCH OVERVIEW LEGACY

David Nosek a Leoš Čermák padají na led po souboji o puk
David Nosek a Leoš Čermák padají na led po souboji o puk

Parádní reparát Jana Káni. Nejdřív nedal, pak rozhodl
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud