7. dubna 2016 • 17:26

SPORT MAGAZÍN: Výborný vzpomíná nejenom na karty s Jágrem

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo neodehrál za samostatnou českou reprezentaci více zápasů (218). Absolvoval dvanáct šampionátů v řadě, při nichž vydoloval osm medailí. A z toho pět (!) zlatých. Při zlatém šampionátu ve Vídni v roce 2005 pozvedl pohár jako kapitán. „Za nároďák jsem vždycky hrál s hrdostí,“ hlásí útočník David Výborný, jenž v obsáhlé zpovědi pro páteční Sport Magazín vzpomíná na úžasnou kariéru. I na to, jak mastil karty s Jaromírem Jágrem.



V letech 1996 až 2007 nevynechal jediný šampionát. Začal zlatem ve Vídni, potom přidal ještě čtyři. Slovo NE u něj neexistovalo. Omluvenky u něj nepřicházely v úvahu.

„Sice jsme si s rodinou nestihli procestovat Ameriku, ale bral jsem to vždycky automaticky, že se sbalíme, odletíme a já pojedu na mistrovství,“ říká David Výborný , někdejší reprezentační srdcař, jenž musel aktivní kariéru ukončit poté, co mu hned při prvním zápase čtvrtfinále play off s Hradcem Králové zničil koleno Bedřich Köhler. Mladá Boleslav se tedy musela obejít bez něj.

SPORT MAGAZÍN: Rekordman Výborný vzpomíná nejenom na karty s Jágrem
Video se připravuje ...


I když se ve vzpomínkách zrovna nevyžívá, pro Sport Magazín udělal výjimku. Popsal nejenom začátky ve Spartě, s níž získal dva tituly, ale zevrubně i úchvatnou reprezentační kariéru. Také šampionát ve Vídni v roce 2005, kdy s  Jágrem a spol. hrávali karty.

„Byli jsme jako magoři. Mastili jsme to i v autobuse před zápasy. Úplně jsme tomu propadli,“ směje se „malý velký“ kapitán, jenž se uchytil rovněž v NHL. Za Columbus odehrál přes 500 zápasů, dodnes je v kontatu s Rickem Nashem, někdejším spoluhráčem.

A jak snášel, že do play off už nemohl zasáhnout? "Nejhorší, že se nemůžu hýbat. Byl jsem zvyklý běhat. Teď jenom piju a jím," reagoval mladoboleslavský kapitán.

Titulní strana Sport MagazínuFoto Sport

Z dalšího obsahu pátečního Sport Magazínu

Světový fotbal: Srovnání Dortmundu a Tottenhamu od Jaroslava Hřebíka

Rozhovor: Hráčský agent Jiří Müller, který zastupuje mimo jiné Lukáše Váchu

Uniklo z Facebooku: Dagmar Damková

Můj první gól: Karel Piták

Auto: Subaru WRX STI

Vysoká hra Zdeňka Haníka: Proč souhlasí s Ladislavem Vízkem?

Faul na Výborného: Neštěstí! Likvidace, přou se experti
Video se připravuje ...

Výborný po faulu kolenem nedohrál! Urban ho pomstil
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud