3. prosince 2016 • 04:58

Varský hrdina Gorčík. Zachoval se fér, zrušil trest pro Holíka

Autor: tej, koš
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože jsou Karlovy Vary na samém chvostu tabulky, najde se na soupisce minimálně jeden hrdina. Je jím Sebastian Gorčík, který se v utkání se Zlínem zachoval fair play. Přestože jeho tým v té chvíli prohrával 0:1 (zápas stejným výsledkem i skončil), přiznal rozhodčímu, že ho Petr Holík nefauloval a zařídil mu tak zrušení avizovaného trestu. Za gesto pak varskému útočníkovi nejen soupeři poděkovali, tleskali mu i fanoušci v hale.



Přesně v polovině extraligy jsou Karlovy Vary na posledním místě se ztrátou čtyř bodů na třinácté Pardubice. Přesto se v jednom z nejdůležitějších zápasů, ve kterém bojovaly s dalším trápícím se celkem, dokázaly zachovat fair play a nemyslely pouze na možnost skórování.

Za stavu 1:0 z pohledu Zlína upadl v souboji s Petrem Holíkem hostující Sebastian Gorčík. Rozhodčí se rozhodli zlínského útočníka vyloučit za podražení. Celou situaci však "energetik" uvedl na pravou míru. Za rozhodčím zajel a trest soupeři zrušil. Při souboji totiž upadl bez cizího zavinění. "Dotkl jsem se ho, ale nepodrazil. On zaškobrtl. Díval jsem se na rozhodčího, jestli to myslí vážně. Asi měl jiný úhel pohledu," vysvětlil celou situaci po utkání Holík.

Zlín - Karlovy Vary: Fair play! Karlovarský Gorčík opravil sudí a zrušil přesilovku pro svůj tým
Video se připravuje ...

"Já jsem byl téměř v držení puku, proč bych ho fauloval? Měl jsem puk dá se říct pod kontrolou. On se pak na mě otočil, že to nebyl faul. Tak jsem mu říkal, ať to řekne rozhodčímu. Jel a pak jsem ho pochválil, že to udělal sportovně. Děkuju mu za to," vzkázal Holík svému soupeři.

Stejný pohled na věc měl i další ze zlínských zástupců: "Je dobře, že se hráči přiznají. Když to neudělají, svědomí je pak hryže. Já jsem ten zákrok neviděl, měl jsem zrovna jazyk na vestě," řekl Antonín Honejsek.

Podobným gestem se před týdnem blýskl také plzeňský hráč Tomáš Vondráček, který zrušil trest shodou okolností právě karlovarskému Milanu Davídkovi. 

Zlínu stačila na vítězství jediná branka
Zlínu stačila na vítězství jediná branka

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud