18. března 2017 • 19:58

Litvínov - Hradec 1:2. Rozhodl Dej, hosté jsou výhru od semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve čtvrtém zápase čtvrtfinále play off extraligy na ledě Litvínova 2:1 a jedna výhra je dělí od postupu do čtvrtfinále. Utkání rozhodl přesilovkový gól Rastislava Deje v 54. minutě. Série pokračuje v úterý na východě Čech.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Kouč domácích Rulík vsadil i po páteční porážce na shodnou sestavu a jeho týmu patřil i díky dvěma přesilovým hrám úvod utkání. Brankáře Rybára však Severočeši překonat nedokázali. Do největší šance se dostal dorážející kapitán Trávníček , ze strany ale trefil jen boční síť.

Východočeši prověřili gólmana Januse až ve 13. minutě a ve druhé polovině první třetiny byli střelecky aktivnější. A 50 sekund před první přestávkou se dostali i do vedení, Januse překonal na brankovišti pohotově dorážející Šimánek .

Litvínov - Mountfield HK: Gól do šatny! Jiří Šimánek vstřelil první gól zápasu, 0:1
Video se připravuje ...

Hned na začátku druhé dvacetiminutovky mohl vyrovnat aktivní Robin Hanzl, Rybár byl ale pozorný. Verva srovnala krok až ve 25. minutě, paradoxně v oslabení. Zaváhání obrany soupeře využil Hübl, jenž prostřelil slovenského gólmana ve službách Mountfieldu.

Litvínov - Mountfield HK: Je vyrovnáno! Trefil se Viktor Hübl, 1:1
Video se připravuje ...

Litvínovské vyrovnání povzbudilo, tlačili se do útoku, v koncovce se však stejně jako v předešlých dvou zápasech série trápili. Posunout domácí do vedení nedokázal Reichl ani Robin Hanzl.

Ve třetí třetině se utkání proměnilo v taktickou bitvu. Domácí byli i nadále aktivnější, Hradec se ale snažil pozorně bránit a čekal na svou šanci z rychlého protiútoku. V 50. minutě se do dobré příležitosti dostal Jarůšek , Januse ale nepřekonal.

Následně byl ale na čtyři minuty vyloučen za hru vysokou holí domácí Černý a hosté v přesilovce skórovali. Zpět do vedení je posunul Dej. Severočeši marně protestovali, že podle jejich názoru gólovému zakončení předcházelo postavení mimo hru.

Litvínov - Mountfield HK: Parádní akce! Rastislav Dej vstřelil gól na 1:2
Video se připravuje ...

Domácím se již vyrovnat nepodařilo, i když v závěru při power play měli drtivý tlak. Litvínov tak s Hradcem prohrál potřetí v řadě.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud