19. ledna 2016 • 20:10

Veterán z Jágrovy éry chystá návrat! Kasparaitis chce na MS

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát profesionálně hokej ve 43 letech, to jde snad jenom když žijete na Floridě. Jaromír Jágr není jediným mužem, který toto pravidlo potvrzuje. V Miami je totiž další jemu věkově rovný, navíc bývalý spoluhráč, který sice už hokej nehraje, ale plánuje návrat. A to rovnou do reprezentace! Bývalý ostrý bek Darius Kasparaitis si totiž chce splnit sen a rád by nastoupil v barvách své rodné Litvy.



Kdo sledoval hokej v devadesátých letech, prostě ho nemohl přehlédnout. Obzvlášť, pokud fandil Pittsburghu. Darius Kasparaitis, to byl blonďatý desperát zámořských kluzišť. Muž, který měl nepřátele v každé hale soupeře a s radostí si dělal nové. Neštítil se sestřelit Maria Lemieuxe, zkrátka každý zápas ničil ty největší hvězdy soupeře.

S NHL se rozloučil už před devíti lety, s aktivní kariérou před sedmi. S manželkou a pěti dětmi žije pohodový život na Floridě a doteď se bavil mimo jiné tím, že si chodil párkrát týdně zahrát do jedné z pralesních lig. Stále má ale v hlavě jeden sen, sen o národní hrdosti. Kasparaitis totiž na mezinárodní úrovni vždy reprezentoval Rusko, rozený je ale v Litvě.

Ve žlutomodrých barvách by se bývalý hráč Islanders, Rangers či Colorada ale s radostí objevil, jenže cesta není tak jednoduchá. "Musím se tři roky objevovat v barvách některého z týmů v litevské soutěži," řekl Kasparaitis pro The Hockey News.

Kasparaitis hájí barvy mužstva Hockey Punks z Vilniusu. Sám říká, že zase naskočit na led a hrát zápasy na určité úrovni není po velké přestávce tak lehké, přesto to jde. "Byl jsem sedm let v hokejovém důchodu, teď jsem se vrátil do hry a dal dva góly ve dvou zápasech, takže to asi nebude tak zlé," popisoval.

Cesta k reprezentačnímu dresu a k některému z mezinárodních turnajů je sice dlouhá, ale majitel olympijského zlata z roku 1992 se jí nebojí. Cílí k MS v roce 2017 nebo 2018. "Budu sice muset zhubnout tak 20 kilo, ale třeba to všechno vyjde a když mi bude přát štěstí, mohl bych Litvu reprezentovat," řekl.

VIDEO: Kasparaitis se vyžíval v tvrdé hře

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud