29. července 2009 • 18:20

Kaberle dá NHL sbohem. Posílí Kladno?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce František Kaberle, který ukončil své angažmá v Carolině, zamíří pravděpodobně do KHL, kde se o jeho služby zajímá několik ruských klubů.



Pětatřicetiletý bek však připustil, že vyloučit nelze ani návrat do české extraligy v dresu mateřského Kladna.

Vedení Hurricanes se rozhodlo vyplatit zkušenému zadákovi dvě třetiny smlouvy pro nadcházející sezonu, tedy téměř 1,5 milionu dolarů, a Kaberleho uvolnit. Pětinásobný mistr světa a vítěz Stanley Cupu se tak stal volným hráčem.

"Zhruba tři týdny jsem s něčím podobným počítal. Od minulého pátku už byla celá věc na stole u lidí z NHL a čekala na jejich posvěcení. V úterý k němu definitivně došlo," řekl v rozhovoru pro tyden.cz.

Přestože takové vyústění situace delší dobu očekával, o svou hokejovou budoucnost se dosud příliš nestaral. "Po hokejové stránce jsem zatím nic neřešil. Ještě jsem ani nemluvil se svým agentem," připustil Kaberle.

Dobře si však uvědomuje, že nebude v jednoduché pozici. "S agentem se podíváme po možnostech, které však budou hodně omezené. Kluby už hráče, které chtěly, mají na soupiskách. Rozpočty tak mohou být naplněné. Najít si nové působiště nebude jednoduché," vysvětlil Kaberle.

Jistotou tak je zatím pouze jeho návrat do Evropy. "Zatím ale nic víc nevím. Může to být Rusko, kde je pár klubů, které o mě projevily zájem," připomněl Kaberle.

Mezi zájemci z Ruska se nedávno mluvilo mimo jiné také o Omsku, ve hře je však i varianta, že by se vrátil domů. V tuzemsku by měl pak snadnou volbu. "Nic jiného než Kladno nepřichází v úvahu," uzavřel Kaberle.

Starší z bratrské dvojice a syn někdejšího slavného obránce Františka Kaberleho působil v Carolině od roku 2005. Celkem má na kontě 523 duelů v NHL v dresech Los Angeles, Atlanty a Caroliny. V play off přidal dalších 32 startů. Ve všech zápasech nasbíral celkem 207 kanadských bodů.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud