3. srpna 2009 • 14:05

V Pardubicích se představí hokejové hvězdy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po loňské premiéře se pardubická ČEZ Arena dočká další hokejové exhibice za účasti velkých jmen historie i současnosti. V benefičním utkání se proti sobě v neděli postaví výběr organizátora akce Otakara Janeckého a tým All Stars.



Na led by měli vyjet například Sergej Makarov, Willy Lindström, Timo Blomqvist, Peter Bondra nebo Robert Reichel.Janecký opět sezval do Pardubic hokejové hvězdy minulých let.

"Pracoval jsem na tom už od skončení loňské akce a velmi jsem usiloval o to zahrát si s hvězdami ruského hokeje. S těmi, proti kterým jsem hrával za reprezentaci," řekl na dnešní tiskové konferenci.

"Velmi mi v tom pomohl Jágrův agent Jaroslav Zídek, který na místě domluvil účast některých hvězdných hokejistů, kteří ve své éře patřili k nejlepším na světě," dodala pardubická legenda.

V neděli se tak divákům představí Makarov, Vladimir Krutov a Alexandr Jakušev, kteří již potvrdili účast, ale v jednání jsou i někteří další, třeba Ilja Bjakin.

Přestože dorazí Blomqvist, na pardubickém ledě budou letos téměř chybět Finové, protože někteří Janeckým oslovení hráči mají 10. srpna povinnosti u reprezentace v Helsinkách. Naopak přijedou Švédové Anders Carlsson, Robert Nordmark, Lindström a další.

Slovensko budou mimo jiné zastupovat Peter Bondra nebo obrovitý bek Zdeno Chára, kapitán Bostonu, který je nejen nejvyšším hráčem, který kdy hrál NHL, ale také posledním držitelem Norrisovy trofeje určené nejlepšímu obránci slavné soutěže.

Z českých hvězd se diváci mohou těšit na domácího Petra Průchu, Marka Židlického, Michala Rozsívala, Tomáše Plekance, Aleše Kotalíka, Martina a Josefa Strakovy, Adama Svobodu, Reichla nebo Jiřího Šlégra, který Janeckému pomohl s organizací utkání.

V jednání jsou ještě další čeští a zahraniční hráči. "Po exhibičním utkání, kdy jsem se loučil s hokejovou kariérou, jsem se rozhodl z té události vytvořit tradici a pořádat benefiční utkání s charitativním účelem. To letošní je v pořadí druhé," připomněl Janecký.

Výtěžek ze vstupného, které je jednotné 100 korun, bude podle něj tentokrát předán obyvatelům povodněmi postižené obce Markvartice. "Loni jsme předali 50.000 škole Svítání v Pardubicích a 50.000 dětskému fondu UNICEF prostřednictvím Patrika Eliáše," doplnil Janecký.

Také z toho důvodu si přeje, aby na show hvězd světového hokeje našlo do hlediště cestu co možná nejvíce diváků, a přispěli tak těm, kterým letos příroda připravila těžké chvíle. "Jsem moc rád, že pozvání do Pardubic přijalo tolik hokejových hvězd, a společně pomůžeme těm, kteří to potřebují," poznamenal Janecký.

Pro diváky má připraveno ještě hvězdné překvapení, které však nechtěl dopředu prozradit.Nedělní zápas začne v 17:30. Přestávky mezi třetinami zpestří miniutkání fotbalových legend v čele s Kukou, Sieglem, Šilhavým a dalšími proti hercům a zpěvákům. Ještě před hlavním zápasem se bude od 14:30 konat autogramiáda hráčů v AFI Paláci Pardubice.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud