19. března 2010 • 12:58

Chystá se film o Jágrově mrtvém kamarádovi

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to jedna z nejhorších chvil v životě Jaromíra Jágra. Je to už rok a půl, co při zápase KHL mezi Omskem a Čechovem zemřel Jágrův kamarád Alexej Čerepanov. Českému hokejistovi tehdy 19letý talent skonal téměř přímo v náručí. Staré vzpomínky na tragédii teď ožijí, o Čerepanovovi se totiž bude točit film.



Čerepanov byl jednou z největších nadějí ruského hokeje. Fanoušci čekali, že z něj v blízké budoucnosti vyroste nový Makarov, nebo Kovalčuk. Jenže jeho osud měl nabrat úplně jiný směr.

13. října 2008 selhalo ostře sledovanému mladíkovi srdce přímo během utkání KHL. A protože lékařská pomoc nebyla dostatečná, Čerepanov na následky zdravotních problémů zemřel. Jágr byl tenkrát přímo u toho. Zlomeným hlasem popisoval: „Ljoša přijel z ledu, sedl si na střídačku. A umřel.“

Jaromír Jágr po příletu z olympiády.Foto Pavel Mazáč, Sport

Tragická smrt mladého sportovce zasáhla celý hokejový svět. Silný příběh zaujal i uznávaného estonského režiséra Ilmara Raaga, jenž se proslavil zejména snímkem The Class (oceněným v roce 2007 i na filmovém festivalu v Karlových Varech). Raag se rozhodnul, že vzdá Čerepanovovi čest a natočí o něm film.

Zatím je jasné jen to, že se bude jmenovat Hvězdný chlapec. Víc se neví, nezřetelné obrysy má dosud i herecké obsazení. Při vší úctě a pietě k tragicky zesnulému Čerepanovovi - české fanoušky by pak samozřejmě nejvíce zajímalo, kdo by ztvárnil Jaromíra Jágra. Schválně, koho byste do takové role vybrali vy?

Kdo by mohl hrát Jaromíra Jágra?

Vyberte (anketa je pod článkem):

Russell CroweFoto SITA
RUSSELL CROWE
Brad PittFoto ČTK
BRAD PITT
524410:gallery:true:true VIGGO MORTENSEN
524412:gallery:true:true KURT RUSSELL
524430:gallery:true:true MARTIN DEJDAR



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud