24. července 2014 • 14:00

Příbram se chce i přes obtížný los co nejrychleji zachránit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ačkoli mají fotbalisté Příbrami v úvodu sezony nejtěžší možný los, věří, že se rychle chytnou a nedostanou se do problémů se záchranou jako v minulé sezoně. Pomoci má k tomu i posílený kádr, který je prý velmi silný zejména charakterově.


"Máme asi nejnižší rozpočet v lize, takže jiné ambice než záchrana být nemohou. Chceme zapracovávat mladé kluky, bavit fotbalem fanoušky i sebe a snažit se o to, abychom se nestrachovali do posledních kol jako v minulé sezoně," řekl k plánům na novou sezonu generální ředitel klubu Petr Větrovský. "Z mužstva mám dobrý pocit. Kluci jsou charakterově dobří a chtějí něco dokázat. Věřím, že se nám povedlo tým zkvalitnit a že nám posily pomohou k tomu, abychom zvládli už těžký úvod sezony," dodal.

Příbram hned na úvod čekají čtyři nejlepší celky minulé sezony. Začíná doma s Plzní, následně jede do Liberce, pak doma přivítá mistrovskou Spartu a sérii zakončí v Mladé Boleslavi. "Chceme se rvát o každý bod. Pokud chceme hrát důstojnou roli, tak i s těmito těžkými soupeři se musíme snažit bodovat a chytnout se, abychom se nedostali do problémů hned v úvodu soutěže," tuší trenér Petr Čuhel. "Budeme muset zahrát na hranici našich možností," dodal.

Kouč dostal k dispozici poměrně obměněný tým, když odešly opory ze základní sestavy brankář a kapitán Aleš Hruška, beci Jakub Jugas a Milan Mišůn a naopak přišli brankáři Marek Boháč, Lukáš Krbeček, obránci Josef Hnaníček, Fernando Neves, Martin Husár či záložníci Martin Sus a Martin Fillo. Navíc by se z Plzně mohl vrátit na hostování reprezentant do jednadvaceti let Lukáš Stratil a v jednání je i příchod brankáře Jana Šedy z Mladé Boleslavi.

"Přivedli jsme hráče na posty, odkud nám hráči odešli. Věřím, že je noví hráči dokážou minimálně nahradit. Problém by však mohl být v tom, že skoro všichni přišli až teď na poslední chvíli, takže může trvat, než se zapracují," míní Čuhel.

Problémem může být i to, že kvůli zranění nestihnout úvod sezony klíčové postavy v záloze Martin Zeman a Tomáš Krbeček. "Věřím, že Zeman začne brzy alespoň trénovat. Krbeček měl po zápase s Pardubicemi těžký otřes mozku a musel na operaci lícní kosti, takže tam to bude na delší dobu. Mrzí mě to, protože oba jsou to hráči, na kterých jsme stavěli," připustil Čuhel.

Šanci dostanou i mladí odchovanci Aleš Matějů, Antonín Barák, Jaroslav Tregler či Jan Suchan. "Určitě s nimi počítám. Říkají si o místo a dělají v kádru dobrou konkurenci. Pro nás je hlavní, aby tu byl charakterově dobrý tým, aby se kluci dali dohromady a táhli za jeden provaz a rvali se o body. Zatím z toho máme dobrý pocit, ale sílu týmu ukážou až ostré zápasy," dodal trenér Příbrami.

I Středočeši stejně jako ostatní ligové týmy vstoupí do sezony v nových dresech a fanoušci budou mít hned po sobotním zápase s Plzní možnost získat je přímo od hráčů v dražbě. Její výtěžek poputuje na dětský domov Pepa, se kterým příbramský klub spolupracuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud