15. září 2014 • 11:35

Tobiáš se vrací do ligy po pěti letech, aby zachránil Příbram

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dlouhých pět let sledoval ligový fotbal jen z tribuny či od televize, nyní se trenér Pavel Tobiáš znovu vrací na lavičku Dnes byl jmenován novým koučem Příbrami. Tobiáš věří, že se mu povede poslední tým tabulky pozvednout a dovést ho k záchraně.


"Nebudu říkat žádná silná slova, každý ví, v jaké jsme situaci," řekl Tobiáš na tiskové konferenci, kde byl představen jako nástupce odvolaného Petra Čuhela. "Příbram považuji za svůj klub a udělám vše pro to, abychom se zvedli a ligu tu udrželi za každou cenu," dodal.

Naposledy v lize působil v říjnu 2009 v Českých Budějovicích, jako návrat po pauze však nynější situaci nebere, jelikož mezi tím působil jako šéftrenér mládeže a trenér ligového dorostu Příbrami, takže byl v neustálém kontaktu s vrcholovým fotbalem.

"A nijak jsem to nerozlišoval. I u dorostu jsem trénoval, jako kdyby to bylo ligové mužstvo. Praxe tedy není problém. Pokud vedení klubu vyhodnotilo, že můj posun k áčku je nejlepší varianta, tak jsem se to rozhodl přijmout a neváhal jsem," prohlásil Tobiáš.

Zároveň si ponechá i funkce u mládeže a věří, že bude schopen vše časově skloubit. "Stejně jsem tu už býval od rána do večera, teď to bude ještě trochu časově náročnější, ale hodně práce se dá udělat z domova. Navíc na to nebudu sám a přivedl jsem si k sobě do realizačního týmu mladé a ambiciózní kluky, kteří mi s tím pomohou," vysvětlil Tobiáš, proč si za asistenty vybral své dosavadní spolupracovníky u mládeže syna Kamila Tobiáše a bývalého příbramského kanonýra Daniela Huňu.

"Ligu jsem trénoval dlouho a vím, že když se to dobře rozplánuje, tak se to dá zvládnout. Mě ta práce u mládeže nesmírně baví, klub je ale v tísni, tak mu jdu pomoct a udělám, co bude v mých silách, aby ta pomoc byla platná," dodal Tobiáš.

Díky dlouholetému působení u příbramské mládeže dobře zná mladé hráče v kádru, nyní však chce především stabilizovat kádr a zvednout výkonnost. "Nejsme v situaci, kdybychom mohli něco zkoušet. Vstup do sezony měl tým dobrý, proti Plzni, Liberci i Spartě zahrál slušně, pak se to ale zlomilo a v posledních čtyřech zápasech inkasoval 15 gólů. Na tom je třeba zapracovat, abychom nedostávali laciné branky," upozornil Tobiáš. "Bude to hlavně o tvrdé práci a psychice," dodal.

Příbram nyní čeká série tří důležitých zápasů s týmy, kterým také příliš nevyšel vstup do sezony. V příštím kole jede do Jihlavy, následně do Českých Budějovic a před reprezentační pauzou se doma utká s Hradcem Králové. "Jsou to zápasy, ve kterých můžeme hodně získat. Dva z nich jsou venku, takže nemůžeme nasbírat minusové body, zatímco když uspějeme, bude to jen plus do tabulky pravdy. Takže je třeba se na to dívat pozitivně a to se budu snažit přenést i na tým," řekl Tobiáš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud