18. září 2014 • 07:27

Obránce Braun se v NHL upsal San Jose do roku 2020

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Justin Braun se v zámořské NHL dohodl na prodloužení smlouvy se svým dosavadním zaměstnavatelem San Jose o pět let. Dres Sharks by tak měl oblékat až do roku 2020. Podle současného platného kontraktu bude v nadcházející sezoně pobírat Braun 1,25 milionu dolarů, poté vstoupí v platnost nová smlouva. Její finanční detaily nebyly zveřejněny, podle informací serveru NHL.com je celkem na 19 milionů dolarů.


Sedmadvacetiletý Američan, jenž se během výluky před dvěma lety mihl také v Evropě, kde oblékal dres Tappary Tampere, se začal prosazovat do slavné ligy v sezoně 2010/11. Od té doby odehrál výhradně v dresu Žraloků 217 zápasů v základní části a připsal si 46 bodů za osm branek a 38 asistencí. Ve 24 duelech play off přidal gól a dvě finální nahrávky.

"Z Justina se stal jeden z našich nejvšestrannějších a nejspolehlivějších obránců. Jde navíc o skvělého bruslaře, jenž se dokáže výtečně vypořádat s hvězdami soupeřů," uvedl generální manažer Doug Wilson v tiskovém prohlášení na adresu druhého herně nejvytíženějšího hráče týmu minulého ročníku a zároveň specialisty na hru v oslabení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud