30. září 2014 • 13:23

"Hodná" slalomářka Strachová se učila dynamiku při thajském boxu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slalomářka Šárka Strachová se v posledních letech snaží probudit v sobě větší dravost. Její vytříbená technika na svahu občas postrádá agresivitu, proto v létě do přípravy zařadila novinku - thajský box.


"Přidala jsem thajský box, abych zlepšila dynamiku a agresivitu, jak je mi vyčítáno, že jsou moje jízdy moc 'hodné'. Zvolili jsme na to taktiku thajského boxu. Je to o emocích a dynamice," řekla bývalá mistryně světa na setkání s novináři.

Svoji klidnou povahu prý projevila hned na první hodině thajského boxu. Trenéra ujišťovala, že do nikoho nebude kopat. To se ale postupem času změnilo. "Teď už mě vyprovokoval, že do něj kopnout dokážu," prozradila Strachová. Umí prý už být o něco víc agresivnější. "Nikdy nebudu velký rváč, ale ano, zlepšila jsem se, zlepšila. Je to ale hlavně o hlavě a o psychice, co si dovolím," řekla slalomářka.

Thajský box označila především za výborný trénink kondice a prostředek napomáhající k celkovému držení těla. To pocítila už na lyžích při tréninku v Argentině. "Cítila jsem, že se posílil trup, nohy a boky, které jsou na lyžích hodně potřeba. To bylo znát," řekla.

Soupeřky v legraci nestrašila, že boxuje. "Nevím, jestli to někdo ví. Sama nevím, kdo co dělá," řekla. "Hlavně jsem potřebovala změnu. Bavilo mě to a bylo to zpestření přípravy," řekla Strachová, která se vrátila i k častějším vyjížďkám na koni.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud