21. prosince 2014 • 12:23

Soukalová útočila na stupně vítězů, skončila čtvrtá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Biatlonistka Gabriela Soukalová útočila v dnešním závodu s hromadným startem na Světovém poháru ve slovinské Pokljuce na stupně vítězů, ale nakonec dojela čtvrtá. Veronika Vítková skončila desátá. Ondřej Moravec s jednou chybou na střelnici obsadil sedmé místo. Napínavý finiš vyhrál Rus Anton Šipulin. Ženám vládla díky skvělému běhu Finka Kaisa Mäkäräinenová a upevnila si vedení v seriálu.


Soukalová dnes střílela bezchybně jako při čtvrteční výhře ve sprintu, ale tentokrát zaostala za nejlepšími běžecky. Od začátku se přitom držela na dohled čela a z poslední zastávky na střelnici vyjížděla druhá.

V posledním kole se přes Soukalovou i ostatní soupeřky přehnala Mäkäräinenová a navzdory dvěma trestným okruhům si dojela pro první výhru v závodu s hromadným startem. Soukalovou ještě předstihla Běloruska Naděžda Skardinová a odsunula ji mimo stupně vítězů. Druhá byla rovněž čistě střílející francouzská závodnice Anais Bescondová.

Na špičce se držela i Vítková, ale dvakrát musela na trestné kolo, a proto byla ráda, že dojela do cíle na konci elitní desítky. "Máme dvě holky do desítky, to je určitě velice příjemný výsledek," hodnotil trenér Zdeněk Vítek v televizním rozhovoru.

Jedna z favoritek Darja Domračevová se při výjezdu z trestného kola po první zastávce na střelnici srazila se soupeřkou, spadla a ušpinila si malorážku. Při druhé střelbě vleže Běloruska trefila jen jeden terč a ze závodu odstoupila.

Moravce stála boj o stupně vítězů chybná rána při druhé položce vleže, po které jel jedenáctý. Obě stojky zvládl rychle a přesně, díky čemž se vyšvihl na šesté místo. V posledním kole ho předjel Nor Tarjei Bö. Závod se nevydařil Michalu Šlesingrovi, který musel na trestné kolo čtyřikrát a obsadil 29. příčku.

V posledním kole bojovalo o výhru pět biatlonistů. Ve stoupáních se snažil ujet Francouz Jean Beatrix, což se mu nepovedlo. Když se pak pokoušel zachytit nástup Šipulina, spadl a jeho krajan Martin Fourcade mu navíc zlomil hůlku. Fourcade dojel druhý, čímž se vrátil do čela SP. Třetí skončil Rakušan Simon Eder. Smutný Beatrix byl pátý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud