29. března 2015 • 14:35

Brněnští házenkáři vedou ve čtvrtfinále s Hranicemi už 2:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkáři Králova Pole vedou ve čtvrtfinálové sérii po dvou zápasech na palubovce Hranic už 2:0. Na sobotní výhru 27:25 dnes Brňané navázali vítězstvím po sedmimetrových hodech. V základní hrací době skončil zápas 26:26, ačkoliv ještě osm minut před koncem vedli domácí o sedm gólů 25:18. Karviná sice také o víkendu neprohrála, ale nad Zubřím vede po dnešním vítězství 30:25 jen 1:0, protože její sobotní triumf v rozstřelu bude přezkoumávat ve čtvrtek soutěžní komise svazu.


V Hranicích vše směřovalo k vyrovnání série, ale domácí naprosto nezvládli poslední čtvrthodinu. Na jejím začátku vedli o osm branek (24:16), přesto jim to nestačilo. V poslední minutě Aspridis ze sedmičky vyrovnal a v rozstřelu hosté dokonali zvrat.

Po obratu v sobotním kontroverzním utkání Karviná tentokrát ani jednou neprohrávala. Hosté dali první čtyři góly zápasu a od stavu 9:9 už byli stále ve vedení. "Jsem rád, že v hlavách hráčů nekolovaly ty myšlenky, co a jak bude, a že hráli od první minuty," řekl karvinský trenér Jaroslav Hudeček v televizním rozhovoru. "Karviná zahrála koncentrovaněji, cílevědoměji. Vítězství bylo zasloužené, my na některých postech zahráli pod své možnosti. Na stav série si musíme počkat, hlavně ale musíme dát hráče do kupy, aby se přiblížili svému standardu," konstatoval domácí kouč Jiří Kekrt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud