18. dubna 2015 • 11:03

Za Švédsko bude hrát na MS obránce Klingberg z Dallasu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty Švédska posílí na mistrovství světa v Praze a Ostravě také produktivní obránce John Klingberg z Dallasu. Je už devátou akvizicí Tří korunek z NHL pro přípravu na šampionát. Dvaadvacetiletý Klingberg v této sezoně v prestižní zámořské soutěži debutoval a v 65 zápasech zaznamenal 40 bodů za 11 branek a 29 asistencí. Připravuje se na první velkou mezinárodní akci v kariéře.


Švédové, kteří budou v pátek 1. května v pražské O2 areně úvodním soupeřem českých hokejistů v základní skupině A, mají z NHL jistou účast beků Olivera Ekmana-Larssona z Arizony a Oscara Klefboma z Edmontonu. Dalšími posilami ze zámoří jsou brankář Jhonas Enroth z Dallasu a útočníci Elias Lindholm s Victorem Raskem z Caroliny, Anton Lander z Edmontonu, Joakim Lindström z Toronta a Jacob Josefson z New Jersey.

Klingberg, který měl v této sezoně příjem 713 tisíc dolarů, si svými výkony v sezoně řekl o nový lukrativní kontrakt. Upsal se Dallasu na dalších sedm let za 29,75 milionu dolarů, bude tak mít průměrný roční plat 4,25 milionu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud