18. dubna 2015 • 20:29

Bergera ani nenapadlo, že by jeho gól Jablonci mohl být vítězný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Když útočník Dukly Tomáš Berger proti Jablonci už v jedenácté minutě otevřel skóre, vůbec ho nenapadlo, že půjde také o gól vítězný. Podle devětadvacetiletého fotbalisty může za cenný skalp třetího celku první ligy hlavně kolektivní výkon a výborná defenziva Pražanů.


"Samozřejmě jsem si to nemyslel, protože jsem ho dal v prvních patnácti minutách, takže bylo ještě dost co hrát," řekl Berger novinářům po utkání na Julisce.

Svůj třetí ligový gól v sezoně vstřelil zblízka po obloučku francouzského spoluhráče Jeana-Davida Beauguela. "Já jsem pořád koukal na Beauguela, jestli mi to nahraje. Pak jsem na něj řval, přihrál mi a dal jsem gól," popsal situaci Berger.

Přestože měl Jablonec před zápasem druhou nejlepší obranu soutěže, domácí hráči dostali hodně prostoru a vyslali nečekaně mnoho střel na brankáře Vlastimila Hrubého. "My jsme věděli, že Jablonec bude hrát ofenzivní fotbal, tím pádem jsme tam měli víc místa dopředu a vytvořili jsme si nějaké šance. Škoda, že jsme jich neproměnili víc," uvedl bývalý fotbalista Plzně.

Těší ho, že Pražané částečně vrátili soupeři podzimní debakl 0:6, což je nejvyšší porážka dejvického klubu po návratu mezi elitu v roce 2011. "Samozřejmě jsme rádi, sice 6:0 a 1:0 je něco jiného, ale pořád jsou to tři body. Tahali jsme za jeden provaz, bojovali jsme a zvládli jsme to velmi dobře v defenzivě," upozornil Berger.

Dukla v neúplné tabulce poskočila na páté místo, které by mohlo znamenat účast v předkole Evropské ligy, ale svěřenci Luboše Kozla na poháry nemyslí. "Jdeme od zápasu k zápasu. To je nejlepší, co teď můžeme dělat, vůbec nemyslet na to páté místo. Uvidíme na konci," dodal rodák z Prahy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud