3. května 2015 • 21:36

Trenér Slováků Vůjtek: Pro psychiku znamenají ty výhry hrozně moc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Svou vnitřní sílu ukázali hokejisté Slovenska během úvodního víkendu mistrovství světa v Praze a Ostravě. V duelech ostravské základní skupiny s Dány i dnes s Bělorusy jako první inkasovali, ale přesto byli nakonec týmem, který se mohl radovat z vítězství. Český kouč Vladimír Vůjtek je přesvědčený o tom, že těžce vydřené body mohou týmu jedině pomoci.


"Pro psychiku toho týmu znamenají takto těsné výhry strašně moc. To mužstvo se ještě buduje, dost hráčů dorazilo na poslední chvíli, Tatar s Jurčem dnes dorazili skoro rovnou z letadla a bylo to na tom výkonu vidět, ale i oni půjdou docela určitě nahoru. A mužstvo bude silnější a silnější, i díky těm těsným výhrám," řekl Vůjtek v rozhovoru s novináři.

"Navíc jsme v obou zápasech prohrávali. Stálo to sice hodně sil ty zápasy otočit, ale když se vyhraje, tak se ty síly zase rychle obnovují," doplnil Vůjtek.

Osobně však čekal, že oba vstupní zápasy nebudou jednoduché. A také ví, že fanoušci na vše pohlížejí trošku jinak a příliš si nepřipouštějí, jak se outsideři minulosti čím dál více dotahují ke špičce.

"Hráli jsme s Bělorusy nedávno dva zápasy (v Euro Hockey Challenge) a nijak nás nepřekvapili. Bělorusko bylo velice silné v osobních soubojích, hráli perfektní obranu, a přestože jsme stejně jako včera Dány soupeře přestříleli, tak ten šel do vedení, když jejich první pětka potvrdila, že si z brejků umí vytvořit příležitosti," hodnotil Vůjtek.

Sergej Kosticyn jednu takovou možnost využil. "Navíc asi osm minut před koncem a tam jsme se o ten výsledek trošku obávali," přiznal Vůjtek. "Ale na rozdíl od toho včerejška, kdy jsem z vítězství měl smíšené pocity, tak dnes jsem za ten bod navíc, na který jsme nakonec dosáhli, doopravdy moc rád," pochvaloval si Vůjtek.

Čtyři body ze šesti možných rozhodně nepovažuje za zklamání. "Těžké to bude i proti Slovinsku a Norsku. Já věděl, že nevyhrajeme všechna tato čtyři utkání (v základní hrací době), a každý bod se počítá. My jsme rádi i za to, že ve spojení s tím bodem navíc máme s dosavadními soupeři i lepší vzájemný zápas," uzavřel Vůjtek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud