26. listopadu 2015 • 20:14

Hlasy po utkání 5. kola fotbalové Evropské ligy Minsk - Plzeň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání 5. kola skupiny E fotbalové Evropské ligy Dinamo Minsk - Viktoria Plzeň (1:0):


Karel Krejčí (trenér Plzně): "Prohra mrzí hodně a je zbytečná. Měli jsme převahu, ale skoro nic jsme si nevytvořili. Jen tu jednu šanci, kdy Honza Kovařík netrefil prázdnou branku. Tím jsme asi urazili fotbalové štěstí. Nechci říct, že by to byl extra výbuch. Kombinovali jsme, ale nevytvářeli jsme si gólovky. Soupeř nás zastavoval a do šestnáctky jsme se nedostávali. Vůbec jsme se neprosadili přes zhuštěnou obranu soupeře. Bylo tam málo náběhových věcí a málo akcí jeden na jednoho v křídelních prostorech. Byl to takový zápas, že kdybychom hráli do rána, tak gól nedáme. Zklamalo mě, že jsme neměli potřebnou kvalitu v ofenzivě. Kombinovali jsme, ale jen 20 metrů od brány a chyběla nám větší odvaha a kvalita. A vše korunoval ten závěr. Soupeř v deseti, my uděláme takovou hrubku v rozehrávce, Bečiraj si chytře došel pro penaltu. Je to smutné, ale prostě jsme si nezasloužili postoupit. Chtěl jsem udělat pár změn, protože program máme nabitý a chtěl jsem některé hráče vidět v ostrém zápase."

Jan Kovařík (záložník Plzně): "Měli jsme zápas pod kontrolou, šancí jsme měli ale málo. Já měl tu největší, bohužel jsem selhal. Koncovka není moje silná stránka, ale tohle se musí proměňovat. Je to škoda, protože oni měli snad jednu šanci za celý zápas. My se neprosazovali, protože jsme měli nahoře hrozně málo hráčů. Kombinovali jsme, ale nedostávali jsme se vůbec do vápna, odkud se dávají góly. Do finální fáze se zapojovalo málo hráčů a pořád jsme vápno jen obehrávali."

Jan Baránek (stoper Plzně): "Při té penaltě jsem chtěl zabránit střele, vypíchnout útočníkovi míč. Ale on si balon šikovně píchl. Zbytečný zákrok, kvůli kterému jsme přišli alespoň o bod. Vypracovali jsme si málo gólových příležitostí. Nehráli jsme optimálně, ale dvě nebo tři šance jsme měli. Škoda, že jsme je neproměnili. A v závěru můj školácký faul a prohráli jsme. Skupina se nám prostě nepovedla. Byly tam smolné i horší zápasy, ale teď už s tím nic neuděláme. Nedá se říct, že bychom propadli, ale neukázali jsme tu naši pravou sílu. Musíme to do příštích let zlepšit."

Petr Bolek (brankář Plzně): "Nechci být negativní, ale když si vezmu naše šance dopředu, tak druhý gólman tolik práce také neměl. Oba týmy měly víceméně stejně šancí, úplně neuvěřitelně dostaneme gól v desíti v nastaveném čase, to jsme žolíci. Myslím si, že tenhle zápas jsme měli vyhrát, ale bohužel se to nepovedlo. To, že jsme dostali v nastavení gól, je pech, který jsme si zasloužili, když jsme nedali branku a neměli ani tolik šancí. Herně jsme sice byli lepší, měli jsme větší držení míče, na to se ale nehraje. S Rapidem jsme si zavřeli cestu do play off, dneska jsme na výhru měli, ale nevyšlo to. Menší katastrofa z naší strany. Ta Evropská liga se nám prostě opravdu povedla, myšleno ironicky."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud