28. listopadu 2015 • 18:19

City si připsalo první listopadovou výhru v lize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Manchesteru City poprvé v listopadu v anglické lize zvítězili. Southampton porazili 3:1 a minimálně do večera jsou v čele tabulky; na prvním místě se udrží, pokud zápas mezi Leicesterem a Manchesterem United skončí remízou. Everton v závěru přišel o vedení v Bournemouthu a remizoval 3:3.


"Citizens" sice nastoupili k zápasu se Southamptonem bez zraněných Harta, Kompanyho či Mangaly, přesto už po dvaceti minutách vedli 2:0. Nejprve po Sterlingově přihrávce otevřel skóre belgický reprezentant De Bruyne, na nějž navázal první brankou v dresu Manchesteru City Delph. Kontaktní gól mohl vstřelit Van Dijk, trefil však břevno.

Krátce po změně stran snížil Long, který nastoupil na hrotu útoku Southamptonu kvůli zranění Pellého. City v tomto ročníku při absenci stopera Kompanyho pokaždé inkasovalo. Uklidňující branku pro domácí vstřelil po centru De Bruyneho levou nohou Kolarov.

Fotbalisté Evertonu se v Bournemouthu poprvé v sezoně prosadili po standardní situaci, když Barkleyho rohový kop zužitkoval Funes Mori. Argentinský obránce vstřelil premiérový gól za liverpoolský celek, do kterého v létě přišel z River Plate. Nováček inkasoval v prvním dějství ještě jednou, formu potvrdil útočník Lukaku, jenž v posledních osmi zápasech zaznamenal stejný počet gólů.

Už to vypadalo, že Everton výhru bez problémů pohlídá, závěr byl ale velmi hektický. Střídající Smith nejprve snížil na 1:2 a v 87. minutě vyrovnal záložník Stanislas. Everton se v páté minutě nastavení dostal znovu do vedení zásluhou Barkleyho, přesto na tříbodový zisk nedosáhl. Tři minuty nato totiž znovu dokázal srovnat tentokrát na konečných 3:3 Stanislas.

Aston Villa prohrála 2:3 s Watfordem a vyrovnala klubový rekord, když v třinácti zápasech v řadě nedokázala zvítězit. Jedinou výhru v tomto ročníku si připsala v úvodním kole na hřišti Bournemouthu (1:0). Birminghamský celek je v tabulce poslední s pouhými pěti body, na nesestupovou 17. pozici jich ztrácí sedm.

Trenér Crystal Palace Alan Pardew oslavil 100. výhru v Premier League. Jeho tým deklasoval 5:1 Newcastle, ve kterém kouč působil v letech 2010 až 2015.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud