28. června 2016 • 12:27

O vítězi Barum rallye se rozhodne na 230 km měřených testů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
O vítězi 46. ročníku Barum Rallye Zlín se rozhodne při 15 rychlostních zkouškách na osmi úsecích o celkové délce 230 kilometrů. Organizátoři změnili ve srovnání s loňským ročníkem téměř 40 procent tratě. Rallye, která je vedle českého šampionátu i součástí seriálu mistrovství Evropy, se tradičně pojede poslední srpnový víkend, letos od 26. do 28. srpna.


"První vůz odstartuje do třídenní rallye v pátek 26. srpna v 16:00 z rampy umístěné na zlínském náměstí před radnicí, vítězná posádka přijede do cíle na stejném místě v neděli 28. srpna v 16:16," uvedl mluvčí soutěže Roman Ordelt.

"V itineráři najdeme klasické úseky jako Pindula, Maják, ale i atraktivní erzetu ve Slušovicích nebo (páteční) divácky oblíbenou super rychlostní zkoušku v nočních ulicích krajského města a bývalého svitovského areálu," uvedl Ordelt.

Předehrou rallye bude páteční dopolední kvalifikační zkouška pro jezdce s prioritou FIA a ERC na úseku Pohořelice v délce 4,71 km. "Na základě výsledků si jezdci vyberou v pátečním odpoledni před zlínskou radnicí startovní pořadí, v jakém nastoupí do sobotní části první etapy. Po odjetí kvalifikace bude na uzavřeném úseku v Pohořelicích pokračovat klasický shakedown pro ostatní jezdce," řekl Ordelt.

V sobotu se pojede osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v okolí Březové, Hošťálkové či Semetína. V neděli bude na programu šest testů na třech úsecích s názvy Kašava, Pindula a Maják.

"V itineráři rallye najdeme během páté a šesté sekce velmi náročné rychlostní zkoušky v celkové délce 102 km, které prověří připravenost posádek a soutěžních vozů. Vedle klasických úseků Pindula a Maják se pojede rychlostní zkouška Kašava, jenž svou náročností v kopcovitém terénu a častou změnou rytmu budí velký respekt a pro řadu posádek bude velkou výzvou," uvedl Ordelt.

Barum rallye Zlín každoročně přiláká přes 200.000 diváků. Loni soutěž již počtvrté v kariéře vyhrál tovární jezdec Škody Jan Kopecký. Druhé místo obsadil s odstupem 27 sekund Václav Pech, třetí byl Polák Kajetan Kajetanowicz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud