1. července 2016 • 23:17

Hokejový brankář Reimer bude v NHL hájit barvy Floridy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář James Reimer bude v NHL chytat za Floridu. Osmadvacetiletý Kanaďan, který naposledy působil v San Jose, podepsal s Panthers jako nechráněný volný hráč pětiletý kontrakt na 17 milionů dolarů. V týmu, kde působí i čtyřiačtyřicetiletý český útočník Jaromír Jágr, doplní Reimer zkušeného Roberta Luonga.


Luongo, který byl v sedmatřiceti letech nejstarší jedničkou uplynulé sezony, má ještě na dalších šest let kontrakt. Z původně dvanáctileté smlouvy na 64 milionů dolarů se počítá každoročně 5,333 milionu dolarů do platové stropu, přesto Panthers neváhali dát dalších 3,4 milionů ročně i Reimerovi.

Reimer až do února působil v NHL výhradně v Torontu, které jej draftovalo v roce 2006. Pak se přesunul do San Jose a v týmu finalisty Stanleyova poháru byl dvojkou Martina Jonese. Reimer má v NHL na kontě celkem 215 zápasů s průměrem 2,79 obdržené branky na zápas, s úspěšností 91,4 procenta a udržel 14 nul. V osmi duelech play off měl průměr 2,82 gólu na utkání a úspěšnost 92,1 procenta.

Nováčky v kádru Panthers jsou také útočníci Colton Sceviour a Jonathan Marchessault, kteří uzavřeli jako volní hráči dvouleté smlouvy. Sedmadvacetiletý Sceviour, který dosud hrál za Dallas, bude brát 950 tisíc dolarů ročně. O dva roky mladší Marchessault, jenž působil v Tampě Bay, bude mít příjem 750 tisíc dolarů za sezonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud