28. září 2016 • 11:30

Japonci chtějí přesunout při hrách 2020 další sporty dál od Tokia

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Japonští organizátoři letní olympiády v roce 2020 v Tokiu připravují další přesuny sportů do vzdálenějších komplexů od centra her. Podle tamních médií se vláda nyní snaží v rámci snížení nákladů najít vhodné lokality pro veslování s rychlostní kanoistikou, plavání a také volejbal.


Už dříve bylo oznámeno, že bikeři a dráhoví cyklisté budou závodit v Izu zhruba 120 kilometrů od Tokia, v něm se nebude hrát například ani basketbalový turnaj. Podle médií však kanál pro veslaře včetně Ondřeje Synka či pro kanoisty s Josefem Dostálem a spol. má být až 400 kilometrů vzdálen od centra her. Televizní stanice NHK se zmínila o městě Tome v prefektuře Mijagi.

Když Tokio kandidovalo na pořádání olympiády, slibovalo přitom, že většina sportovišť bude do deseti kilometrů od olympijské vesnice v centru metropole. Představitelé vlády hodlají seznámit veřejnost s návrhy nejdříve ve čtvrtek, všechny by pak musel ještě odsouhlasit Mezinárodní olympijský výbor i mezinárodní federace dotyčných sportů.

Do jiných prefektur s vybudovanými areály už bylo přeloženo několik sportů, organizátoři na přelomu roku informovali, že díky domu ušetřili bezmála dvě miliardy dolarů. Další revizi nákladů nařídila nedávno zvolená guvernérka Tokia Juriko Koikeová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud