21. října 2016 • 00:55

Zklamání a komplikace, zhodnotil Hořava domácí prohru s Giurgiu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeňský záložník Tomáš Hořava byl smutný a zklamaný, že se svými spoluhráči ve třetím kole skupiny Evropské ligy prohrál doma s Astrou Giurgiu 1:2. Podle osmadvacetiletého fotbalisty, který zamířil do obou branek, rozhodly o osudu čtvrtečního utkání individuální chyby a slabá ofenziva českého šampiona.


"Prohráli jsme důležitý zápas před vlastními fanoušky. Chtěli jsme ho zvládnout, takže určitě jsme smutní a zklamaní," řekl novinářům Hořava.

Po hodině hry si nejprve vstřelil nešťastný vlastní gól na 0:2, čtyři minuty před koncem ale oživil naděje Plzně na bodový zisk, když dorazil do branky vlastní nepovedenou penaltu.

"Při tom druhém gólu jsme ztratili v rozehrávce balon, oni šli tři na dva. Já se tam rychle vracel a křižoval hráče. Věděl jsem, že to bude nastřelovat před bránu, takže jsem to chtěl na dlouhou nohu blokovat, bohužel jsem to zblokoval tak nešťastně, že to skončilo gólem," popsal vlastní zásah.

"Při penaltě jsem se rozhodl pro pravou stranu, aniž bych se díval na gólmana. On tam byl rychle a vyrazil to, naštěstí před sebe k mé noze a už jsem neměl problém to dorazit," doplnil Hořava k druhé situaci.

Domácí obranu především v prvním poločase zlobil útočník Denis Alibec, který po několika neproměněných šancích ve 41. minutě poslal Giurgiu do vedení. "Alibec byl hodně vidět a dělal nám velké potíže. Zvlášť to bylo ke konci poločasu, takže to nás ještě víc srazilo dolů. Jsou to individuální chyby a stává se to," konstatoval Hořava.

"I když jsme prohrávali 0:1, tak ten zápas ještě nebyl rozhodnutý a měli jsme celý poločas před sebou, abychom to zvrátili. Ale je nepříjemné, když se dostaneme takhle do stavu 0:1," doplnil bývalý hráč Brna či Olomouce.

Kritický byl i k plzeňské ofenzivě. "Finální přihrávka tam nebyla, nedokázali jsme se tam prosadit. Byly tam nějaké závary, centry byly nepřesné. To nám teď chybí, ať už na Slovácku (1:1) nebo i teď," upozornil Hořava.

Viktoria si zkomplikovala boj o postup do vyřazovací fáze Evropské ligy, když je se dvěma body až poslední ve skupině E. "Samozřejmě teď šance klesly, ale ještě máme před sebou tři zápasy a budeme bojovat až do konce," prohlásil šestinásobný reprezentant.

Podle něj by Plzni mohl příští duel s Astrou v Rumunsku sedět víc. "Bude to úplně jiný zápas. Tady spíš zalezli a hráli na brejky, doma třeba budou muset oni tvořit a bude tam víc prostoru pro nás. Takže věřím, že můžeme vyhrát," uvedl plzeňský středopolař.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud