9. prosince 2016 • 23:44

Dánky obrátily zápas změnou obranného systému, shodly se Češky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Změnou obranného systému ve druhém poločase otočily dánské házenkářky na mistrovství Evropy ve Švédsku zápas s Českou republikou. Shodly se na tom kapitánka Iveta Luzumová a nejlepší česká střelkyně v zápase Petra Růčková. Češky po první půli vedly o čtyři branky 17:13, když se dobře prosazovaly proti vysunuté obraně soupeřek. Dánky ji ale po změně stran zatáhly a nakonec zvítězily 33:29.


Výběr Jana Bašného vedl 45 minut, potom ale Dánky vývoj otočily. "V první půli se s nimi dalo hrát. Měly vysunutou obranu jedna na jednu, na kterou jsme se prosazovaly kličkami. Potom to ale zatáhly a už jsme se tam tak nedostávaly, jak jsme chtěly," řekla Luzumová.

Podle ní tentokrát nebyla nejlepší ani česká obrana. "Nefungovala nám. Držela nás Lucka Satrapová v bráně. Ve druhém poločase nás rozebíraly a my jsme nevěděly, jestli jít na střelkyně z dálky. Pak to dávaly do pivota, prostě to nešlo a my jsme nechaly brankářky ve štychu," dodala Luzumová.

Změnu obranného systému viděla jako klíčový moment i Růčková, která nasázela sedm branek, z toho pět ze sedmiček. "V první půli jsme hrály dobře a viděly jsme, že na ně máme. Potom jsme ale nemohly najít recept na zasunutou obranu a neuměly jsme pokrýt jejich útoky, především souhru s pivotem," uvedla Růčková.

Podle ní hnali Dánky i fanoušci, kterých bylo v hale plno. "Byly tady skoro jako domácí. Měly velké publikum a byl to prostě boj. Atmosféra byla dobrá, konečně přišla celá hala. Určitě jsme si to užívaly, ale nemůžu být pozitivní, když jsme prohrály. Jsem ale ráda za to, co jsme tady dokázaly. Hrály jsme skvěle proti Maďarsku, dokázaly jsme držet krok s Černohorkami i Dánkami," doplnila spojka interligového Mostu.

Češky postoupily ze druhého místa ve skupině mezi 12 nejlepších týmů, které se utkají ve dvou skupinách po šesti. První dva celky pak postoupí do semifinále. Češky mají do dalších bojů dva body k dobru za výhru s Maďarskem. V příštích dnech je čekají Rusko, Rumunsko a Norsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud