21. ledna 2017 • 13:46

Bohemians deklasovali Příbram 5:0 a v Tipsport lize postoupili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bohemians 1905, druholigových Pardubic a Popradu si zajistili v Tipsport lize vítězství ve svých skupinách a tím postup do Final Four v Mladé Boleslavi. "Klokani" deklasovali ve vyšehradské skupině A Příbram 5:0 a vyhráli v zimním turnaji i potřetí. To samé se povedlo i slovenskému druholigovému Popradu, který po vítězství 2:1 nad domácím Frýdkem-Místkem ovládl skupinu D. Brněnskou skupinu C opanovaly Pardubice po výhře 2:1 nad Znojmem.


Bohemians proti poslednímu týmu ligové tabulky Příbrami většinu času dominovali. Mezi 20. a 23. minutou se dvakrát prosadil Martin Hašek a ještě do přestávky z penalty zvýšil Jan Kuchta. Po pauze se hlavou trefil Tomáš Čížek a v závěru z dalšího pokutového kopu uzavřel skóre Dominik Mašek.

Bohemians navázali na výhry 3:0 nad Hradcem Králové a 3:2 nad Táborskem. "Zápas se nám podařil, vyhráli jsme s ligovým soupeřem 5:0. Myslím, že zaslouženě, protože ve většině aspektů jsme dominovali," řekl ČTK trenér Bohemians Miroslav Koubek.

Postup nechtěl přeceňovat. "My tady nehrajeme na žádné výsledky. Jedeme z plné přípravy, mužstvo má svou kvalitu a potvrdilo to v zápasech. Jestli budeme příští týden hrát Final Four nebo jiný zápas, to v téhle fázi není podstatné," doplnil kouč.

Kaňkou utkání pro něj byla zranění Siima Lutse a zimní posily Jevgenije Kabajeva, kteří museli střídat. "U Siima to vypadá hůř, to asi bude na několik dní. U Kabajeva to snad bude dobré," podotkl Koubek.

O postupujícím není rozhodnuto už jen v mladoboleslavské skupině B. V ní dnes Jablonec v podještědském derby deklasoval Liberec 4:0 a vede tabulku o bod před Mladou Boleslaví, která má ale zápas k dobru. Dva góly dala v první půli zimní posila Jablonce Jaroslav Diviš.

V závěrečném duelu skupiny A Hradec Králové porazil druholigové Táborsko 2:0, ale výsledek už nemohl nic změnit na postupu Bohemians. V céčku pak domácí Brno jen remizovalo se slovenskou druholigovou Skalicou 3:3, když třikrát přišlo o vedení. Hosté dali dva góly z penalt.

Final Four v Mladé Boleslavi se odehraje příští víkend. V semifinále se v sobotu utkají Bohemians 1905 s vítězem skupiny B a Pardubice s Popradem, v neděli bude na programu finále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud