30. dubna 2017 • 14:34

Florbalistky prohrály na EFT se Švédskem 3:9 a skončily poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České florbalistky prohrály v posledním utkání na domácím turnaji Euro Floorball Tour v Olomouci se Švédskem 3:9 a skončily bez bodu poslední. Úřadující mistryně světa získaly rozhodující náskok během 89 vteřin mezi 22. a 23. minutou, kdy vstřelily tři branky a získaly vedení 4:0.


V úvodním dějství vidělo 753 diváků ve Sportovní hale Univerzity Palackého jedinou branku. V 10. minutě dostala favoritky do vedení Johanssonová Delgadová. V úvodu druhého dějství pak překonaly brankářku Christianovou v rychlém sledu Steenová, Tschöpová a Bobergová.

Český tým se poprvé radoval z gólu v polovině utkání, kdy se trefila Ratajová, která navíc za pět minut proměnila i trestné střílení. Za 130 sekund ale získala Švédkám tříbrankový náskok Norströmová.

Po 49 vteřinách třetí třetiny sice opět zkorigovala stav Koníčková, ale Švédky konec zápasu ovládly. Trefily se ještě dvakrát Wibronová a jednou Rydfjällová a Stalhultová.

"My jsme na celém turnaji zvládli všechny vstupy do zápasu a všechny první třetiny, ale bohužel se nám nedaří v tom nasazení, tempu a energii do hry vydržet po celých šedesát minut. Vždycky to na začátku druhé třetiny spadne o pár procent dolů," řekl trenér Janovský webu Českého florbalu.

"Stihli jsme naštěstí v průběhu druhé třetiny do toho naskočit zpátky, ale pokud tam přijde taková pětiminutovka, tak se nám velice špatně hraje. Aby se to zlomilo, musíme z nějakých rychlých protiútoků, kterých jsme měli v dnešním zápase okolo patnácti, dát dva tři góly, aby se nám lépe dýchalo," doplnil kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud