24. září 2017 • 18:41

Mir po osmém vítězství v Moto3 dostal trest za nebezpečnou jízdu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Suverénní lídr Moto3 Joan Mir se bude muset v příštím závodě motocyklového mistrovství světa v Japonsku vypořádat se ztrátou šesti míst na startu oproti kvalifikačnímu výsledku. Španělský jezdec dostal trest za manévr v závěru dnešní Velké ceny Aragonie, kterou vyhrál v těsném dojezdu o setiny před Italy Fabiem Di Giannantoniem a Eneou Bastianinim.


Oba pronásledovatelé si stěžovali na Mirovo nebezpečné počínání v posledním kole. Mir v závěru na rovince několikrát rychle za sebou změnil stopu ze strany na stranu, aby znemožnil soupeřům jízdu v závěsu.

"Bylo to nebezpečné a nešlo ho předjet," řekl Bastianini. "Na rovince jel, jako když leze had. Byl to od něj opravdu nebezpečný manévr a nevím, jestli to bylo v souladu s pravidly," přidal Di Giannantonio.

Ředitelství závodu dospělo k závěru, že Mir pravidla o bezpečné jízdě porušil. O osmé vítězství v sezoně Španěl nepřišel a zůstal mu před zbývajícími čtyřmi závody komfortní osmdesátibodový náskok. V Motegi ale bude stát o dvě řady dál, než jak dopadne v kvalifikaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud