24. září 2017 • 19:15

Triatlonistka Frintová vyhrála závod Světového poháru v Huelvě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Triatlonistka Vendula Frintová vyhrála závod Světového poháru ve španělské Huelvě. Druhou Kanaďanku Joannu Brownovou porazila o 36 sekund a navázala na druhé místo z Karlových Varů, kde se závodilo před třemi týdny.


"Závodilo se bez neoprénu. Vendula vylezla v čelní skupině a pak na kole došlo na velmi technické trati k několika pádům, které se naštěstí Vendule vyhnuly. Bleskovým depem se Vendula dostala do čela závodu a špičkovým výkonem na závěrečných deseti kilometrech nadělila soupeřkám 36 sekund," uvedl reprezentační kouč Jan Řehula v tiskové zprávě.

Sama Frintová přiznala, že na startu trochu zaváhala. "Po prvním kole (plavecké části) jsem tedy na tom nebyla tak, jak bych si přála, a v tom druhém jsem proto musela docela zabrat, abych se dostala na konec vedoucí skupiny. Pak se znovu ukázalo, jak je důležitý začátek cyklistiky, kde se mi podařilo dostat do vedoucí čtrnáctičlenné skupiny," řekla.

Cyklistická část se jela ve městě na technickém a kopcovitém okruhu. "Bylo hodně důležité hlídat si pozice. Náš balík potkaly tři pády, takže jsem byla ráda, že jsem se jim vyhnula. Do druhého depa jsem se dostala na vedoucí pozici a pak už to byl vlastně sólozávod," doplnila spokojená vítězka.

Závod mužů v Huelvě vyhrál německý triatlonista Justus Nieschlag. Pro Frintovou bude závěrečným závodem sezony finále Evropského poháru, které se uskuteční za dva týdny v Melille ve Španělsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud