6. října 2017 • 23:08

Útočník Komety Haščák převedl hattrick Gordieho Howea

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejista mistrovské Komety Brno Marcel Haščák si v dnešním 10. kole extraligy v repríze finále s Libercem (7:2) připsal takzvaný hattrick Gordieho Howea. Připsal si zápase dvě branky, asistenci a stihl i potyčku. Třicetiletý slovenský útočník všechno stihl v poslední třetině utkání. Dal v ní oba své góly, na jeden přihrál Vojtěchu Němcovi a v bitce se střetl s libereckým Lukášem Vantuchem.


"Třetí třetina byla zajímavá. Alespoň pro mě. První dvě třetiny se trochu na něco čekalo. Důležité bylo, že jsme vyhráli. Ve třetí třetině nám to začalo padat," usmíval se při rozhovoru s novináři navzdory rozbité hlavě Haščák.

Sebekriticky přiznal, že jeho výkon v prvních dvou třetinách mohl být lepší. "Ale dal jsem dva góly a na jeden jsem nahrál. Trochu jsem se na konci zabavil. Všechno bylo, jak mělo být. Asi to byl můj nejlepší zápas v této sezoně," připojil.

Přiznal, že výběr soupeře na bitku nebyl nejlepší. Haščák není postavou nejmenší, měří 181 centimetrů. Ale Vantuch se svou výškou 196 centimetrů by mohl zaskakovat na místě basketbalového pivota. Proto také bitku Haščák nevyhrál.

"Skoro jsem ho měl. Ale nedosáhl jsem na něj a ouchl mě po hlavě. Já blbec si vyberu nejvyššího hráče soupeře," přiznal Haščák, který se nechal vyprovokovat tím, že jej soupeř napadl, když neměl ve svém držení puk. "Asi byli hokejisté Liberce ve třetí třetině, která je úplně zničila, dost naštvaní. Dopustili se několika zbytečných faulů a dalších blbostí, na které doplatili," užíval si Haščák vysokou výhru.

"Nikdo není zraněný, všichni mají radost. Zápas rozhodla naše dobrá defenzíva, soupeře jsme k ničemu nepustili," zhodnotil zápas Haščák, který si mohl dokonce připsat i hattrick. V závěru utkání jeli společně s Vojtěchem Němcem sami na branku.

"Mohl jsem střílet, což asi všichni čekali. Vojta mi už dal hodně nahrávek, tak jsem mu to chtěl oplatit. Akci bravurně zakončil. Měl jsem z této akce větší radost, než kdybych dal gól sám," usmíval se Haščák, který byl po utkání vyhodnocen jako nejlepší hráč Komety. Pro cenu si ale nepřijel, protože už seděl po vyloučení za bitku v šatně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud