Jan Jaroch
8. srpna 2016 • 04:37

Jedním zápasem to nekončí! Teď musí jít S+Š v Riu po medaili

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to vlastně trochu symbolické. V Brazílii, zemi slunce, pláží a karnevalu zazářila dvě česká sluníčka. Zatím největší český zářez olympiády jde za Barborou Strýcovou a Lucií Šafářovou, nesmírně milými a pozitivními slečnami, jejichž triumf nad sestrami Williamsovými byl tak opojný jak několik sklenice caipirinhi.



Američanky, trojnásobné olympijské šampionky v deblu, jež spolu pod pěti kruhy do neděle ještě neprohrály (bilance 15:0), představují téměř nezastavitelnou sílu. Před měsícem ve Wimbledonu získaly čtrnáctý společný titul v grandslamovém deblu.

Pokud mají chuť, i ve čtyřhře téměř vždycky dostanou, co chtějí. A na další společné olympijské zlato myslely hodně, vždyť jde o jejich poslední Hry. Nechme stranou zvěsti o tom, zda je Venus skutečně nemocná či ne, to na výsledku nic nezmění.

Strýcová se Šafářovou nejsou vyjukanými novickami, kterým by se z téhle síly podlomila kolena. Ač je jich pár vznikl vlastně z nouze, jelikož nejdříve toužily hrát pod pěti kruhy Strýcová s Karolínou Plíškovou, posléze byl nominovaný pár Šafářová – Plíšková a až po odhlášce druhé jmenované nakonec vznikl výsledný celek, nebylo to na kurtu vůbec znát. Divá Bára je živel, s nímž se musí hrát dobře každému, Šafi je dvojnásobná grandslamová šampionka v deblu. Chemie mezi nimi fungovala náramně.

Vlastně to ani není překvapení, jen vzpomeňte na Fed Cup. Za nerozhodného stavu 2:2 vyhrál český celek devět z posledních deseti deblových mačů. A v tom jediném prohraném ještě držely Iveta Benešová s Květou Peschkeovou mečbol. Debl je prostě parádní česká disciplína, na rozdíl od ciziny ho hrají v Česku děti na turnajích odmala a pak se to vždy hodí.

I díky tomu se nyní otevírá obrovská šance. Pro Šafářovou se Strýcovou jde o ohromný nakopávák, zabraly místo v pavouku po největších favoritkách a nasazených jedničkách. Ještě dva vyhrané zápasy (ten další čeká proti Kanaďankám Bouchardové s Dabrowskou) a jsou v semifinále, kde půjde o medaili. Triumf nad sestrami Williamsovými je bravurní, jeho největší hodnota je však v tom, že přímo vybízí k tomu, aby si S+Š sáhly na placku.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud