Jan Malý
31. července 2014 • 07:00

V Česku neklid, v Rumunsku Uhrinovo jméno stále zvoní

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Rumunsku na něj nezapomněli, naopak se tam těší vřelému respektu. Je to vidět ze zájmu rumunských médií o něj i ze slov jeho kolegy Razvana Lucesca z Petrolulu Ploješť. Trenér Dušan Uhrin mladší má díky svým štacím v Temešváru, Kluži a pak opět v Temešváru, na nichž strávil dohromady více než dvě sezony, dobré jméno.



Jeden z rumunských novinářů se Dušana Uhrina mladšího na konci tiskové konference zeptal, jak se má táta, trenér vicemistrů Evropy z roku 1996. „Dnes jsem s ním ještě nemluvil, ale předpokládám, že se chystá večeřet,“ odvětil mu Uhrin. Nevšední otázka jen potvrdila, jaké renomé si Uhrin během svého působení v Rumunsku vydobyl.

V Česku naproti tomu neprožívá ideální chvíle, po nepřesvědčivém vstupu do sezony (porážka se Spartou v Superpoháru 0:3 a remíza s Příbramí 2:2 v prvním ligovém kole) se propírá pevnost jeho pozice. Zájem o něj v zemi, kde ve čtvrtek vstoupí s Plzní do 3. předkola Evropské ligy na půdě Petrolulu Ploješť, tak pro něj může být příjemným povzbuzením.

A nejen tento interes, podpořený proudem dotazů ze strany Rumunů, mohl českého kouče zahřát. Pochvalně a s uznáním o něm hovořil i trenér Petrolulu Razvan Lucescu.

Proč na něj v Rumunsku nezapomínají? Ve své první sezoně tam (2007/2008) vybojoval s Temešvárem účast v Poháru UEFA, přitom tento klub se do evropských pohárů dostal poprvé od roku 1992. I další ročník rozjel výborně, ale v zimě byl nečekaně odvolán. Po krátké anabázi v Kluži se na jarní část sezony v roce 2011 dostal opět do Temešváru, s nímž si zajistil účast v kvalifikaci o Ligu mistrů, ale kvůli finančním problémům místo toho klub potkal pád do druhé ligy a Uhrin tam skončil.

Uvidíme, jak se Uhrin představí v Rumunsku nyní a také jak se nakonec zapíše do historie Plzně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud