Jan Malý
7. října 2015 • 17:05

Slavia v cizině na lovu posil. Najde nového Džeka, nebo Gila?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický lid se topí v optimismu. Po složitých letech, protkaných finančními útrapami a nejistými vyhlídkami, se tradiční český klub hodlá vrátit na vrchol. Naději do fanoušků vlévá serióznost a červenobílé srdce miliardáře Jiřího Šimáněho, nového prezidenta sešívaných, a také jeho kapitál, podpořený bohatou čínskou společností CEFC. Příznivce oslovují i jejich líbivé vize.



Jedna z nich se týká posilování kádru. Šimáně naznačil, že vznikl (nebo vznikne) seznam deseti až patnácti jmen, zajímavých pro ligový tým. Nový prezident by si představoval, že vyjdou tak dva až čtyři transfery. Úskalí při výběru posil má minimalizovat šestičlenná sportovní rada, Slavia se chce při doplňování kádru jen málokdy mýlit a nepřivádět ty, jež se nakonec neprosadí a žádnými posilami nebudou.

Nové vedení má poměrně široký záběr oblastí, kde hodlá nové tváře hledat. Určitě to bude v české lize. Tady se dá předpokládat, že sešívaní budou cílit na opravdu kvalitní a již prověřené hráče. Však také Vladimír Šmicer, nový člen dozorčí rady klubu, nedávno naznačil v rozhovoru pro Sport, že se Slavia může podívat i do kádru Sparty a Plzně. A jistě nejen tam. Otázkou je, jak ochotné budou ostatní kluby prodávat své hráče, a také jak moc Slavia bude schopná plnit jejich finanční požadavky.

„Nová“ Slavia plánuje posily, už v zimě chce dva až čtyři nové hráče
Video se připravuje ...

Červenobílí se pak hodlají rozhlédnout i za hranicemi. Například na Balkáně. Osoba nového manažera mládežnické akademie Jiřího Plíška dává naději, že tam může Slavia najít někoho zajímavého. Plíšek má velmi dobré kontakty zejména v Bosně a Hercegovině, kde působil a odkud do Česka už přivedl několik dobrých hráčů. Samozřejmě nejvýraznější příběh z nich poté napsal Edin Džeko, dnes útočník AS Řím. Najde někoho takového i pro Slavii?

Dalším trhem pak podle Šimáněho může být Španělsko, i zápasy tamější druhé ligy mu ukázaly, že se tam dají najít hráči, kteří by v Synot lize vynikali. Proto tam chce sondovat terén. I ze Španělska máme jeden křiklavý příklad z minulosti, ovšem ne tak pozitivní jako v případě Džeka. Nedávno přiváděla Sparta s velkou pompou obránce Pabla Gila, jenž prošel Realem Madrid. Čekaly se od něj takřka zázraky, ale zcela vyhořel a nakonec se vrátil do své země.

Uvidíme, koho a kde uloví Slavia. 

Prezidentem Slavie se stal podnikatel Jiří Šimáně
Prezidentem Slavie se stal podnikatel Jiří Šimáně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud